Golden Gai- Drömmen för en tema älskare!

Just i den här stunden sitter jag och tok letar massa rolig information om klubbar, barer och restauranger i Tokyo. Självklart vet jag redan väldigt mycket. Dels för att jag redan varit där en gång och för att jag hållit på att leta info i flera årstid nu. Det roliga är att jag ofta finner nya roliga ställen vare gång jag sätter mig ner för att leta framför datorn.

Golden Gai tex är nått jag missade helt förra gången jag var i Tokyo. Golden Gai byggdes undertiden efter andra världskriget och är ett område lika stort som en fotbollsplan som rymmer ca 200 småbarer som endast har 4-6 sittplatser. Varje bar har ett eget tema. (ni förstår ju mitt intresse i det hela) Vissa av barerna får vi utlänningar inte ens gå in i? Man får knacka på och fråga om det är okej att komma in. På vissa barer får man det och på andra inte. Trots att Golden gai är lite ruffigt är det här alla stora kändisar, Skådespelare och konstnärer helst håller till i Tokyo för att hämta inspiration.

Tim Burtons favoritbar ligger här och jag vet vilken det är-Det är en mörk liten temabar i Gothic Lolita stil som serverar drinkar med mycket deprimerande namn och har en inredning som slår det mesta i Gothic stil. Även Steven Spielbergs favorit bar ligger här någonstans. Måste ta reda på vilken det är!
Golden Gai låter som en dröm för mig vars stora intresse är teman. Nu gäller det bara att jag kommer in på dessa små pärlor till barer som finns här i Golden Gai.

12 thoughts on “Golden Gai- Drömmen för en tema älskare!

 1. Spännande med Golden Gai, om jag åker till Tokyo någon gång ska jag försöka att ta mig dit, jag älskar nämligen Tim Burton, eller ja hans filmer ;). Kul det måste vara att få sitta och leta lite inspiration och veta att du snart kommer att vara där.

  Sv: Skönt att David kan ta hand om dig litegrann i alla fall, även om han jobbar mycket.

  Hm, jag vet inte om jag vill gifta mig, jag tror det…kanske, jag har funderat på förlovning och sedan får man väl se ifall det går ännu ett steg så att säga. Har du funderat på det, är det något du vill?

  Kram

 2. Det är klart att du inte är konstig! Man känner olika och det finns många som inte skaffar barn utan satsar på annat, det är inget fel, man har rätten att välja precis som man vill och det är ju bättre att inte skaffa barn om man ändå känner att det inte är något för en. Man kan ju inte skaffa barn bara för att. 🙂 Oroa dig inte vännen.

  Hur mår du nu, blir du bättre?

  Själv så har jag gjort illa foten nu på kvällen 🙁 känns inte alls bra…hoppas bara att inget är brutet.

  Kram

 3. Aww, tack så jättemycket kära du! Det betyder verkligen jättemycket, jag uppskattar verkligen kontakten som vi har fått också, jag håller med om att det finns vissa bloggkontakter som man bara byter lite ”pleasantries” med, men med dig så känns det super.

  Jag är verkligen glad att jag trillade in på din blogg, den är ju urhäftig, alla som någonsin ska åka någonstans borde ju verkligen kolla in din blogg! Alla måste ju äta 😉 så varför inte äta på ett häftigt ställe. Mina föräldrar åker till Kyoto i Juni, har du några häftiga tips där? Kanske inte ska vara alltför crazy i så fall dock.

  Kram på dig <3.

 4. Hoppas att ni får en underbar resa, vad gillar du/ni mer att göra under era resor? Förutom att hitta häftiga matställen ;). Äsch, jag tycker att det är roligt att du testar lite crazy restauranger, det är ju sådant som man ska göra när man åker till någon ny plats!

  Hur mår du idag?

  Kram

 5. Jag håller nog med dig där, det är spännande att se på tempel och djurparker och annat lokalt när man väl är utomlands. Om ni ska till Kyoto kan jag rekommendera att ni besöker en av de många ”Monkey Parks” som finns där, det verkar så himla fint. Här kan du se en video:

  http://www.youtube.com/watch?v=XX6V8vxcsog

  Bangkok är verkligen superfint och jag kan tänka mig att det har blivit som ert ställe, att flytta dit låter ju jättehäftigt, kan dock förstå att det kanske är en svår dröm att förverkliga. Men tror absolut att ni fixar det, om det är det ni vill.

  Skönt att du mår bättre idag, det är hemskt att vara förkyld.

  Dessvärre mår foten inte alls bättre 🙁 får se ifall det blir läkarbesök imorgon i alla fall, trots att jag inte gillar det vidare mycket.

  Kram på dig!

 6. Klart att jag delar med mig av resetips, har inte så hemskt många på lager, eller jo men inte just om Japan, har inte varit där. Men det där YouTube-klippet med aporna, som är så himla söta, togs upp på min föreläsning förra vecka.

  Hm, foten…jag vet inte om det är lite bättre, har nu kunnat sätta ned den foten i alla fall, om jag går väldigt försiktigt och mer på insidan av foten. Verkar som att så länge jag har ätit ordentligt med smärtstillande så klarar jag mig, vaknade upp i natt när första dosen från igår kväll hade gett med sig och då jäklar gjorde det ont…tror inte att jag har haft så ont tidigare. Men tog ju en dos till och nu känns det i alla fall okej. Men jag kan ju inte direkt gå långa sträckor eller något, men känns som att inget borde vara brutet i alla fall. Kanske en spricka i värsta fall…mottagningen här har telefontid vid åtta, antar att jag borde ringa och kolla med dem i alla fall. Men det bär emot av någon anledning.

  Förlåt för lång babbling om foten 😛

  Nej, jag har faktiskt inte läst The Secret, kommer ihåg när den slog igenom och det blev värsta grejen, men läste den aldrig själv. Var väl rätt ung då också. Är den bra?

  Hur ser din dag ut idag?

  Kram

 7. หวังว่าคุณจะมีการเดินทางที่น่ารื่นรมย์และประสบการณ์ที่ยอดเยี่ยมมากในโตเกียว
  จะเป็นไปตามบล็อกของคุณ

  ขอบคุณสำหรับบล็อก super! 🙂

 8. Jag ringde till vårdcentralen och hon som jag pratade med sade att det är ovanligt att bryta ben just där jag har fått min svullnad och att det som antagligen har hänt är att ett ledband har töjts ut eller gått av :/ bara att vila.

  Det är härligt med sådana böcker, därav gillar jag Paulo Coelho’s böcker, även om jag inte är troende och fokuset i många av hans böcker är religion…så är det på ett väldigt bra sätt :), kan rekommendera hans böcker till dig. The Zahir är en av mina favoriter.

  Vad roligt att få åka till Danmark och få vara på båten utan att jobba ;), låter mysigt, vad ska ni göra i Danmark?

  Jag kommer nog mest att ta det lugnt och på söndag fyller min mamma år, så blir till att fira henne.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.