Guide till Magasinsgatan- Göteborgs trendigaste restaurangkvarter

imagePå Magasinsgatan och även i kvarteren lite runt om hittar man Göteborgs allra trendigaste restaurangområde. Här finner du restauranger med rå industriell karaktär a la ”Meatpacking District” och kan göra ett besök till den mexikanska bordellmammans sammetsröda boning. Dinera i fablernas förtrollade värld eller varför inte i en lada? Allt är möjligt! Välkommen till Göteborgs mest påhittigaste restauranggata. I den här guiden kommer jag skriva om dom konceptrestauranger och matställen som sticker ut lite extra i området.

Magasinsgatan ligger i innerstan och sträcker sig i riktning mot Vasastan från Lilla torget ner mot Vallgraven och korsar gator som Kyrkogatan, Kungsgatan och Vallgatan. Vi börjar vår spännande restaurangguide på Kyrkogatan där vi hittar den första intressanta restaurangen.

 THE BARN- Dinera i en lada

imageFrån Amerika till Svea, The Barn är stället där man äter gourmetburgare med slungade herrgårdsost pommes i en gammal svensk lada, fast mitt i stan. Hamburgare blir inte mycket bättre än så här och miljön med bond och ladugårdstema skulle inte kunna passa bättre. Bakom The Barns koncept ligger fyra vänner som hade en idé. – En idé om en restaurang som inspireras från tiden då den där gamlasläktingen for till Amerika för att bli kock. Ser man sig omkring hittar man flera delar från ladan som en gång i tiden stod i slätten i Vara. The Barn har blivit mycket poppis i Göteborg på grund av sin goda mat, mysiga miljö och lite annorlunda koncept. Glöm inte att boka bord i förväg då det ofta blir fullt.

FORSSÉN & ÖBERGChampagne Baren

Hantverkschampagne på glas och passionerad mat från västkusten utan snobberi. På menyn finner man bl.a. fiskrätter, ostron, charkbrickor och ost. Trevlig och lyxig champagnebar med delikatesser gömd inne i en mysig innergård.

På Magasinsgatan ligger flertalet intressanta konceptrestauranger som har det lilla extra att bjuda sina gäster på.
SAM_9564LOU LOU- New Yorks Meatpacking District möter Alice i Underladet.

Lou Lou är en konceptrestaurang med inspiration från New Yorks Meatpacking District och är ett ny-modernt steakhouse som serverar noga utvalda rätter och välkomponerade drinkar. Miljön är lite rå och industriell i inredningen med kedjor hängandes i taket och djurdelar på väggarna. Man skulle absolut kunna se den här restaurangen ligga i en övergiven slaktarlokal i Meatpacking. Väldigt populärt ställe och framåt natten förvandlas restaurangen mer eller mindre till nattklubb.

SAM_9575STRÖMMINGS LUCKAN- Göteborgs första Foodtruck

Foodtrucks är alltid ett uppskattad och kul inslag i vår stads miljö. På Magasinsgatan 17 har Strömmingsluckan stått sen 2009 och serverat färsk nystekt fisk till Göteborgare och turister.

MAGNUS & MAGNUS-  Magisk kväll i Fablernas värld

Magnus & Magnus välkomnar sina gäster till sin alldeles egna sagovärld. Där drinkarna alltid är goda, möblerna och mattorna vackra och maten alltid helt fantastisk skoj. Den här restaurangen har vi ännu inte besökt men kommer nu överst på vår lista över temarestauranger att besöka i Göteborg. Full rapport om besöket här kommer inom kort.

imagePUTA MADRE- Hyllning till den Mexikanska bordellmamman 1918

Så fort man stiger in i den sammetsröda boningen känns det som att stiga in i en annan tidsepok. Grammofonskivan spelar 20-tals musik i bakgrunden, servitörerna går klädda i vita skjortor och röda hängslen, servitriserna med fjäder i håret och pärlhalsband. På väggarna hänger lyxiga nattlinnen upphängda på vackra galgar. Förutom den ovanlig inredningen av restaurangen och det mins sagt annorlunda temat så finns här Nordens största utbud av tequilasorter och en mexikansk meny där man hittar mycket mer avancerade rätter än tacos och fajitas. Puta Madre är helt klart en ”must try” restaurang i Göteborg.

BASQUEPintxos & ölhall

Basque är Puta Madres bakficka och tidigare fungerade lokalen som en hemlig bar gömd bakom en hemlig ingång inne i restaurangen dit man behövde ett lösenord för att komma in. Idag fungerar stället som en populär ölhall som serverar läckra pintxos.

RESTAURANT 2112-  Fine dining mellan två bröd i Rockmuseum

Restaurangen startades av hårdrocksmedlemmarna Peter Iwers och Björn Gelotte från In Flames. Konceptet Burgers n Beers kändes naturlig för dem i utveckling på rock n roll tänket de båda har, en enkelt uppbyggd grund, sen kreativt kryddat och uppbyggt precis som musiken. Tills allt blir perfekt och har mycket hög kvalitet. På Restaurant 2112 äter man gormetburgare där både smaker och miljö i restaurangen inspirerats från rocken.


SAM_8003

BEJING 8- Asiatisk snabbmats restaurang 

Slow fastfood kedja som specialliserat sig på dumplings. Man väljer mellan olika fyllningar, olika tillagnings metoder och mellan olika tillbehör. Dumplingsen serveras sedan i bambukorgar eller i take away kartong. Trevligt när man tröttnat på den vanliga snabbmaten. Bejing 8 har också ett väldigt bra läge och en riktigt skön uteservering.

HELLO MONKEY-  Hejdå Kina mat

Hello Monkey serveras asiatisk fushion med twist och besöket blir en smakresa genom den panasiatsika världen. Riktigt god mat och kreativa drinkar. Sen Hello Monkey slog upp sina dörrar på Magasinsgatan har man kunnat säga – Hej då tråkig Kinamat för gott.

För fler Guider till Göteborg och andra städer klicka här.

2 thoughts on “Guide till Magasinsgatan- Göteborgs trendigaste restaurangkvarter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *