Halloweenmiddag på Puta Madre, Göteborg

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE: Jag visste redan från början att Puta Madre som ligger på Magasinsgatan 3 i Göteborg skulle vara det perfekta stället att fira Halloween på. Dels för det mycket annorlunda temat på restaurangen (Hyllning till den Mexikanska bordellmamman 1918) men också för deras sagolika sammetsröda inredningen som förtrollar varje gäst. Visst får den här restaurangen mig att tro att jag just stigit in i en tidsmaskin.

SAMSUNG CSCINREDNING & PERSONAL: Sammetsröd är färgen som tillsammans med antika möbler och skojiga lampor med rött sken skapar den perfekta 20-tals bordellooken i restaurangen. Man har också flitigt hängt upp lyxiga franska nattlinnen och underkläder på galgar. Man har inte sparat på detaljerna utan snarare tvärt om.

SAMSUNG CSCEftersom jag är så nyfiken av mig så blev jag tvungen att ta mig en upptäcksfärd inne i restaurangen. Jag upptäckte då att någon också måste rånat sin mormors porslinssamling för det finns väldigt mycket gammalt porslin samt gamla grammofoner och dylikt.

SAMSUNG CSCDen kvinnliga personalen bär fjädrar i håret och pärlhalsband och den manliga vit skjorta och röda hängslen. 

SAMSUNG CSCMAT & DRYCK: Drinklistan finner man i en tidning som ligger på bordet. Den är rätt intressant att läsa faktiskt så man kan bli sittandes en stund med tidningen i handen. Det finns massvis med goda drinkar presenterade på spännande vis samt det stora utbudet av tequilasorter som finns här. Ska vara Nordens största Tequilasortiment.
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Jag började den här kväll med en Spicy Maragarita och Alex tog en Mojito.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVarmrätterna blev följande:

SAMSUNG CSCChuleton a la parilla
Grillad 340 gram côte de boeuf (entrecôte med ben) som gnuggats i chile pasilla, serveras med chile anchopannerade lökringar, rostad chile poblano, salsa roja och salsa verde.

SAMSUNG CSCRape en Escabeche
Stekt senapsmarinerad marulksfilé, serveras med escabechesås (morot, lök, färsk oregano, kanel, nejlika, kryddnejlika, vitlök, spiskummin och svartpeppar) samt löksallad, sauterade haricon verts och grönt ris (koriander).

Maten var väldigt god och det var kul att prova en lite mer lyxigare variant av mexikansk mat.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Det var en väldigt kul Halloweenkväll även om det bara var jag på restaurangen som var utklädd. Som tur var så var det inte så på nästa ställe vi besökte den här kvällen. Då vimlade de nämligen av vampyrer och monster.

HITTA HIT: Puta Madre, Magasinsgatan 3, 418 11 Göteborg

12 reaktion på “Halloweenmiddag på Puta Madre, Göteborg

  1. Gillar verkligen Puta Madre, bra drinkar har dom också! Vi hade tänkt att dra till Hard rock – synd att vi inte gjorde det så vi kunde skåla tillsammans, hade varit kul att ses=) Vi hamnade på pustervik istället – och med tanke på att vi inte körde halloweentema så var det nog lika bra, och pustervik levererade riktigt bra musik (för ovanlighetens skull).

  2. Pingback: Göteborgs mest annorlunda restauranger | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *