Hemlagad Barcelona Paella

Idag när solen skiner utanför så drömmer jag mig tillbaka till Barcelona. När jag tänker på den staden tänker jag på solsken, sangria och alla dofter vid La Boqueria. Framför allt så drömmer jag om doften av nylagad paella. Den smakar så klart allra bäst där!

Paellan är Spaniens mest kända rätt. Från början lagades den av lantarbetare över öppen eld i stora pannor. De kokade ris och la i det ingredienser de hade för dagen. Det kunde vara grönsaker och sniglar. Till fest så kunde man även lyxa till det med höns eller kaninkött. Dagens moderna paella ser helt annorlunda ut. Den paellan vi oftast stöter på idag innehåller räkor,musslor, bläckfisk, kyckling eller choritzo.

 Den traditionella paellapannan, har givit rätten dess namn.DSCN2058DSCN2057 DSCN2062

Om ni vill läsa mer om maten och restaurangerna i Barcelona så kan ni läsa om min resa HÄR.

One thought on “Hemlagad Barcelona Paella

  1. En riktigt bra paella är gott! Tyvärr har vi också fått ganska trist paella på en del turistställen. Men så är det ju med all mat överallt. Maten i Marocko är egentligen lite enformig, men vi fick ganska bra variation och en hel del som var riktigt gott ändå! Jag kommer återkomma med ett inlägg om maten snart. Och förhoppningsvis kommer fler resor av den här typen, så att du kan följa med nästa gång! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.