Japan Inspirerat Bröllop

SAMSUNG CSCSom jag skrivit tidigare här på bloggen så blir det ju bröllop i slutet av augusti månad. Nu är äntligen inbjudningskorten färdiga och utskickade till våra gäster.

Det var självklart redan från början att bröllopsfesten skulle ha ett tema. Vad annars kan man förvänta sig av en temaälskare som mig? Det blir ett Japan inspirerat bröllop där allt från inbjudningskorten, vigselplatsen, maten och själva festen kommer att gå i detta tema. Både jag och Alex älskar ju Japan så det känns helt rätt. Bröllopet kommer att vara ganska enkelt med vigsel utomhus och temafest i trädgården. Så här ser lite av planeringen inför bröllopet ut.

 • Inbjudningskorten –  Dessa japanska inbjudningskort har vi gjort själva och är en liten hint till gästerna vilket tema festen kommer att ha.
 • Val av vigselplats- Själva vigseln kommer att äga rum utomhus i vackra Japandalen i Botaniska trädgården. Vid vigseln kommer endast våra närmsta att närvara.
 • Bröllopsklänning & tillbehör – Jag kommer inte att bära en traditionell bröllopsklänning utan istället blir det en vit spetsklänning i rak modell från For Love and Lemons. Japanska tillbehör till min outfit blir bl a en vit solfjäder i spets, vitt Lolita paraply och kanske något hårsmycke.
 • Trädgårdsfest & Inredning-  Efter vigseln väntar bubbel och sake i trädgården i mitt barndomshem. Då börjar festen och samtliga 35 gäster kommer vara på plats. Tält utsmyckad med japanska lyktor och solfjädrar kommer att vara uppslaget i trädgården där vi sedan slår oss ner för middagen.
 • Mat & Dryck- Bröllopsmenyn inför kvällen kommer att bestå av en asiatisk buffé med blandade japanska, koreanska, vietnamesiska rätter ifrån Gourmet Sofie. Vin och öl samt alkoholfritt.
 • Bröllopstårtan – Bröllopstårtan kommer jag försöka baka själv (provbakas idag faktiskt) och det är tänkt att det ska bli en Oreo green tea cheeses cake.

Vad ska man mer hitta på för att få det att kännas så japanskt som möjligt? Spela japansk musik, dricka grönt te istället för kaffe? Har ni någon idé att dela med er av blir jag jättetacksam. Jag ska smida lite mer på detaljerna och kommer att skriva mer om bröllopet senare när det börjar närma sig.

19 reaktion på “Japan Inspirerat Bröllop

 1. Oj så spännande! Ska fundera på om jag har några tips.
  Vi gifte ju oss väldigt enkelt och snabbt(!) i rådhuset och hade fest två månader senare, innan vi flyttade hit till Japan. Funderade på sushi och japanskt på festen, men det var många bjudna som inte gillar den typen av mat. Hehe. Så vi körde mer klassiskt, men med vegetariska smårätter som förätt/mingelmat.
  Ska bli spännande att läsa mer om er fest.

 2. Ja gör det 🙂 Tar gärna emot tips från en riktig japan expert som dig 😉 Detta blir ju ett enkelt bröllop men ju mer man kan skoja till det med inredning och annat så roligare blir det ju. Små detaljer är ju ibland dom bästa. 🙂

 3. Vad kul!
  Jag visste inte att Göteborgs botaniska trädgård har en japansk trädgård. Förutom Bergianska trädgården i Stockholm har en( jättefin).
  Angående bröllopstips på japanskt tema är att ni har rislyktor i träden hos dina föräldrars trädgård. Finns att införskaffa på asiatiska butiker. Blir det kyligt på kvällen så kan du sätta på dig en kimono över klänningen (det är snyggt).
  När ni gifter er, så är det tyvärr inte körsbärsblommornas säsong.Men några konstgjorda i siden eller dylikt kan ni ha i blomstervaser med andra levande blommor.
  Ett stort GRATTIS i förskott till bröllopsparet!

  • Tack så jättemycket för alla fina och bra tips! Rislyktor och kimono på kvällen låter riktigt bra. Ska genast börja leta om jag hittar. Även mycket tacksam för musiktipsen, ska jag sätta Alex på att leta upp. Detta kommer bli toppen! 🙂

 4. Ett litet tips på musik.
  Yukihiro Takahashi ”What me worry?” (1982).Speciellt låtarna ”Flashback” och ”Sayonara” där han sjunger på japanska ( låter som italienska i mina öron).
  Yukihiro Takahashi är en känd musiker från bandet Yellow Magic Orchestra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *