Julmarknadsresa till Hamburg

I samarbete med Hamburg Tourism och NordicTB under kampanjnamnet #ChristmasInHamburg #HolyHamburg

Photo : www.mediaserver.hamburg.de / Jörg Modrow Copyright Foto: mediaserver.hamburg.de / Jörg Modrow

För mig har julen alltid varit en viktig högtid. Veckorna innan jul brukar vara fulla utav förberedelser, julklappsinköp och julstök i köket. Jag är känd för att överpynta mitt hem med juldekorationer och jultomtar. En av de saker jag gillar mest är min Disneyinspirerade julgran. Varje år pyntar jag den med vackra ting som jag inhandlat på mina många resor ute i världen. I min julgran hittar man allt från Piff & Puff inköpta i New York till Guinnessdrickande gröna gubbar från Dublin. Efter varje ny resa blir det ett nytt tillskott i granen. Det där med julkänsla är inget man skojar bort. För mig att det viktigt att verkligen känna att det snart är jul. Den här tiden precis före jul är den mest sagolika på hela året, tycker jag.

I år är det ingen risk för att dessa julkänslor inte kommer att infinna sig i tid. Jag ska nämligen göra något som jag drömt om i flera år! Att åka iväg på en julmarknadsresa till Tyskland, landet där julen är som allra bäst.

Om en vecka reser jag och några andra bloggare ner till Hamburg där vi ska besöka så många julmarknader som vi bara hinner med. Det finns en hel del av dessa i Hamburg, så vi kommer definitivt att ha fullt upp om vi ska hinna med att besöka dem alla.

I Tyskland är det tradition att gå på julmarknad. Vad kan framkalla mer julanda än att handla julklappar till nära och kära från små gulliga marknadsstånd samt dricka varm glühwein från en stövel och knapra på nybrända mandlar? Jag ser särskilt fram emot att smaka på det kulinariska tyska köket, handla nötknäckare från de små juldekorerade hantverksbodarna och komma in i mysig julstämningen till tonerna av tysk julmusik. Hamburg har så mycket att erbjuda sina besökare och jag ser fram emot att ta del av den äkta julglädjen och atmosfären som råder där. När mörkret faller tänds julmarknaderna och hela staden upp av de tusentals juldekorationer och julbelysningar som är uppsatta runt om hela Hamburg. Det är när detta tänds som man verkligen får känna den där ljuva, välbekanta och nostalgiska julstämningen bita till på allvar. Vågar man hoppas på lite snö också? Ja om en vecka får vi se. Oavsett om Hamburgs gator och torg fylls med snö eller ej är jag övertygad om att vi kommer att få en fantastisk julinspirerad helg i staden.

Jag är redo att packa resväskan med ett glatt humör, fulladdad kamera, varma stickade tröjor, varma kängor och självklart också en tomteluva. Det ska bli spännande att se vad som får följa med hem i resväskan efter helgen och framför allt vilket minne från Hamburg som kommer att hängas upp i min gran där hemma på julafton.

 

Titta även in på

13 reaktion på “Julmarknadsresa till Hamburg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *