Lillaro- ett fantasifullt & tokigt café på landet

Gårdcaféet Lillaro som är beläget mitt ute i ingenstans på Bjärehalvön i Skåne, lämnar ingen besökare oberörd. Tänk ett vackert bohemiskt gårdscafé med tillhörande sommarträdgård med en fantasifull och smått galen inredning som för tanken till den tokiga hattmakaren i Alice i Underlandet. 

 

I den annorlunda inredningen med hattlampor, resväskor, cirkusmålningar, rävar och provdockor känner man sig själv lite som Alice i Underlandet. I den grönskande sommarträdgården utanför skulle man därför inte bli förvånad om en vit kanin med en klocka plöstligt kom hoppandes.

Trädgården består av flera blommiga och grönklädda ”krypin” där man kan sitta med en kopp kaffe med fika och kanske med en bra bok. Sitt i skuggan under ett träd, i det vackra lusthuset eller ute på åkern på bänkar med kuddar och orientaliska mattor. Atmsofären är avslappnad och bohemisk med en konstnärlig själ som gör stället till något aldeles särskilt.

I allt det vackra runt omrkring finns en hel del udda detaljer att upptäcka i inredningen. Mest uppseendeväckande är kanske de avklädda provdockorna, dockhuvudena i trappsatsen, kvinnobenen som sticker ut från väggarna samt ett och annat uppstoppat djur. Men att det är lite udda och bisart är ju det som gör det lite extra spännande att komma hit.

Följer du trappan upp vid pianot och hittar du en Pelekas butik på övervåningen där man kan handla allt från kläder till inredning.

Har du vägarna förbi Lillaro och Bjärehalvön i sommar? Glöm inte boka din plats. Det är fler än jag som upptäckt och kallar caféet för sitt smultronställe.

HITTA HIT: Lillaro, Lillahultsvägen 118, 260 91 Förslöv

2 thoughts on “Lillaro- ett fantasifullt & tokigt café på landet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.