Maidcafé i Akihabara, Tokyo

UPPLEVELSE

Vad är ett maidcafé egentligen? Så här är det, till och med jag som är någorlunda insatt har vissa svårigheter med att förklara detta fenomén, men jag ska göra mitt bästa utan att ge er falsk information.

Ett maidcafé är ett ställe man kommer till för att bli omhändertagen. Ursprungligen kommer detta ifrån den gamla seden ifrån geisha kulturen i en aningen ultramodernare stil. Maiden som tar hand om dig rör om i ditt kaffe och lägger förtrollningar över din mat. Hon underhåller, dansar och sjunger. Hon är din piga och gör allt för att du ska ha en trevlig stund. Det är meningen att du ska känna dig som hemma. Dock ska du inte förväxla detta med en glädje flicka för i japan har detta inget med sexualitet att göra. (fast västerlänningar gärna uppfattar det så)

Jag tror det snarare är tvärtom. Detta är ett väldigt coolt arbete för unga tjejer i Tokyo. Detta är kwaii  (sött) vilket är ett betydelsefullt ord i Japan.

Det är en annorlunda upplevelse som kan kännas aningen märklig. Handen på hjärtat så förstår jag knappt hälften av det som utspelar sig under besökets gång, men jag är nybörjare på området och jag vill absolut ha mer och kommer att fortsätta att besöka olika sorters maidcafér i framtiden.INREDNING OCH MAT

Vi börjar med inredningen!!!

Tänk dockskåp sött, tänk vita små möbler och rosa plysch, tänk en bardisk med rosa hjärtformade ljus och rosa kristallampor i taket, tänk japan och överdriv allt detta. Då kanske du är i närheten av hur detta ser ut!!

Till maten.

Trots goda försök så imponerar inte maten. Den är näst intill oätlig (förlåt) men så är det, men hela upplevelsen är så speciell att det inte gör någonting. Allt är förlåtet. Jag  kommer hit, igen och igen och igen.

ADRESS

Överallt i Akihabara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.