Mandy´s Diner

UPPLEVELSE: I går kväll gav jag och en kompis oss ut på vägarna på en liten miniroadtripp. Målet var att komma till en viss temarestaurang i Älvsered som jag fått nys om. Mandy´s Diner en retrorestaurang med temat Amerikanskt 50-60-tal och coola bilar. Det kanske verkar lite galet att ge sig ut en fredag kväll på hala vägar genom landet för att besöka en restaurang. Men jag kan garantera att det var värt det! Restaurangen levde upp till alla mina förväntningar!

När vi parkerar bilen utanför Mandy´s som är en före detta bensinstation så hör vi tonerna av glad 50-tals musik strömma ut ifrån restaurangen. Genast förflyttas vi tillbaka i tiden till en tid som för alltid är borta men som här på Mandy´s kan upplevas igen och igen.

INREDNING & PERSONALEN: Man får genast en varm känsla i kroppen när man stiger in genom dörren. Det är mysigt och hemtrevligt och verkligen, verkligen retro. Restaurangen är precis lagom stor och inredd i amerikansk 50-talstil. Man sitter i bås där sofforna är gjorda av bilsäten. Massor utav coola samlarobjekt sitter på väggar och hyllor. Gamla Coca Cola prylar finns det gott om. Det är ägaren själv som samlat sakerna ända sedan han var liten. Man märker att personalen har ett genuint intresse och brinner för det dom gör. Dom ser till att varje gäst har det bra.

MAT & DRYCK: På menyn finns massor av olika burgare uppkallade efter bilar. Det finns även sallader, sirloin stek, revbenspjäll, amerikanska pannkakor och massa annat gott. Mest extrema på menyn är förmodligen 600 grams hamburgaren.

Vi börjar med en en korg ”poppers” ostfyllda jalapenos med het salsa. Otroligt goda

Efter det blir det en Cadillac Burger för min del med en 200 grams hamburgare,ost,bacon,rödlök och tomat. Hamburgaren serveras i en cadillac.

Carin tog en Buick Burger trippel cheese serveras med pepperjack, västerbotten och bluecheese

Till allt detta tog vi var sedan riktigt stor och god milkshake i smakerna choklad och Coca-cola. Dessa milkshakes var toppade med en riklig mängd grädde. Vi blev så mätta så det knappt går att beskriva.

En Jukebox finns såklart här också!

 Det var ett otroligt roligt temarestaurang besök och jag är verkligen förvånad över att finna detta i Sverige. Under vinter halvåret håller Mandy´s stängt men öppnar igen till sommaren. Jag kommer definitivt komma tillbaka då.

HITTA HIT: Mandy´s Diner ligger på Kinnavägen 2 , 311 63 Älvsered. Inte långt ifrån Ullared.

15 thoughts on “Mandy´s Diner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.