Medeltidskrogen Sjätte Tunnan, Stockholm

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE: Vi hade äran att bli bjudna på smygpremiären av Sjätte Tunnans medeltidsinspirerade julbord.

Sjätte Tunnan ligger i mysiga Gamla stan i Stockholm. Ett besök här är som att göra en tidresa i en tidsmaskin. Restaurangens medeltida valv skapar den perfekta feststämningen. Mat, dryck, inredning och utklädd personal skapar en helt magisk miljö.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCINREDNING & PERSONAL: Sjätte Tunnans salar är från 1600-talet.  Dom gamla gränderna som tidigare var i gatunivå sammankopplar idag dom olika rummen i restaurangen .Man kan välja att sitta i bondesalen, adelsalen, riddargången eller i vikingasalen.

Var man än väljer att sitta så kommer man att befinna sig i en väldigt mysig ombonad miljö.

 Den medeltidsklädda personalen är också ett roligt inslag i miljön. Jag älskar när en temarestaurang går ” all in”. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCJULBORDET: Det medeltidsinspirerade julbordet serveras i fyra omgångar direkt till bordet. Känns lite extra lyxigt med fatservering istället för buffé.

SAMSUNG CSC

Vi startar med en träbricka fylld med tre sorters sill, böckling, rökt och gravad lax med tillbehör som ost, bröd och potatis. Fantastiskt gott alltsammans. Det märks att all mat är gjord från grunden. Sillen och laxen är så gulligt presenterade i de små glasburkarna på brickan.

Till detta första fat provade vi en Sigtuna Chrismas Lager och Sjätte Tunnans egna snaps gjord på fläder och kardemumma.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Andra fatet var en träbricka med korvar, lättrökt rentartar, viltpaté, sylta, julskinka, lammrulle och rimmad klubba av fläsk. Även hemmagjord rödbetssallad och senap.

SAMSUNG CSCTredje fatet var fyllt av fantastiska rätter som hjortracks, vildsvinsracks, lammracks och stora älgfärsköttbullar samt klassiska tillbehör som långpepparsky, rödkål, grönkål, surkål och brysselkål.

SAMSUNG CSC

Helt fantastiskt julbord. Det bästa jag varit med om utan tvekan. Sist men inte minst kommer det in en underbar mandelkaka med saffranscréme och apelsin. Ljuvlig!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

UNDERHÅLLNING: Under hela kvällen underhåller gycklarna med allt ifrån sång till vikingalekar samt spruta eld. På den här restaurangen blir det aldrig tråkigt. Det händer nått skoj hela tiden.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

I den här miljön med underbart god mat och dryck samt helgalen underhållning kan det inte bli annat en världens bästa medeltida fest och julstämning. Tack SJÄTTE TUNNAN för besöket, vi kommer gärna tillbaka!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

HITTA HIT: SJÄTTE TUNNAN, Stora Nygatan 43, Stockholm

14 thoughts on “Medeltidskrogen Sjätte Tunnan, Stockholm

  1. Vad roligt att ni var bjudna hit. Jag gillar ocksp detta ställe även om maten stundtals är lite tung för min mage. Men miljön, stämnigen och personalen är toppen. Och vi har gångavstånd ner till Gamla Stan från Söder.
    Nu är det ju luhnare i Gamla Stan men under värsta turisttiden så undviker jag Västerlånggatan och några av de andra turiststråken för det går knappast att ta sig fram. var en tur idag ner till Gamla Stan och det är alltid mysigt att strosa där.

  2. Pingback: Medeltidsbyn på Liseberg | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

  3. Pingback: Smällkarameller 2014 | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.