Mumierna på St. Michans Church

SAMSUNG CSCSt. Michans är en mycket vacker kyrka. Men det är inte därför man i främsta hand kommer hit. Istället är det för att gå ner i det två kryptorna som är öppna för allmänheten. Dessa ligger under kyrkan  och det är där det upp till 800 år gamla mumierna finns bevarade.

Mumierna upptäcktes av misstag då några kistor nere i kryptan rasat samman och öppnats. En av teorierna av de så välbevarade mumierna är att källaren innehåller kalksten vilket gör källaren väldigt torr och bra för mumifiering. En annan teori är att kyrkan är byggd på träskmark. Det är bara två av många olika teorier.

Det finns fyra stycken helt synliga mumier i kryptan.Till höger ligger en kvinna som kallas den ”okända” hon har aldrig blivit identifierad eftersom hon inte är lika väl bevarad som dom andra tre. Den mittersta är känd som ”tjuven” han saknar nämligen en hand och en teori säger att han kan ha varit en föredetta tjuv som sedan konventerat och blivit präst eller respekterad man därefter sin plats under kyrkan. Till vänster ligger en kvinna man tror varit nunna. Den fjärde mumien som ligger lite avskild från dom andra är väldigt speciell. Sägs vara 800 år gammal. Han ska ha varit väldigt lång för den tiden så han har inte fått plats i sin kista vilket man löst på den tiden vis genom att anpassa honom efter kistan och inte tvärt om. Hans hand sticker ut något från kistan och alla som kommer hit får möjligheten att skaka hans 800 år gamla hand. Detta ska ge tur och stora chanser att vinna på lotto. Jag vågade inte….. men Alex skakade tass med honom.

SAMSUNG CSCVisst är detta en aning läskig och bisarr upplevelse. Men det är inte varje dag man får skaka hand med en 800 år gammal mumie. Dessutom får man väldigt mycket historia på köpet när man följer med på den här guideturen i St. Michans Church.

SAMSUNG CSC

One thought on “Mumierna på St. Michans Church

  1. Pingback: Dublin – 13 saker man inte får missa på sin weekendresa | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.