ORA – Café inuti ett gammalt apotek i Berlin

Doctor OraDet är söndag och sista dagen på vår weekend i Berlin. Vi har några timmar på oss innan vi behöver åka till flygplatsen så vi bestämmer oss för att besöka ORA, ett populärt café som ligger inuti ett före detta apotek vid Orianenplatz. Jag är väldigt förtjust i den här typen av ombyggda caféer och restauranger där man tagit vara på historien och gett lokalen ett andra liv. Det känns som att fenomenet är väldigt vanligt här i Berlin, vilket är kul. 

Vi är inte de enda som bestämt sig för att äta lunch på ORA den här söndagsförmiddagen. När vi kommer hit är det fullsmockat av cafégäster och vi får sätta oss på en bänk och vänta på vår tur. Det är några par före oss i kön så det tar ungefär en halvtimme innan vi slutligen får vårt bord. Jag kan mycket väl förstå varför Berlinborna trängs här på söndagarna. Caféet är både mysigt och elegant med en gammaldags apotekscharm som sitter kvar i väggarna. Flera av originalmöblerna finns kvar i inredningen och hyllorna i bardisken i mörkt trä är fyllda av medicinflaskor, burkar och likörer. Medicinfacken bakom disken är fortfarande kvar sen apotekstiden.

DSC_0428

DSC_0430DSC_0432 På lunchmenyn hittar vi ett tiotal rätter med noga utvalda råvaror. Vi beställer in öring med tillbehör och en fullkornsrisotto med kronärtskocka från Jerusalem. En riktigt bra lunch, värd att vänta på. Förutom lunch finns här också frukost, bakverk och specialmackor att välja bland. En kul detalj är att vattnet serveras i kylda medicinflaskor.
DSC_0444 lunch ora Lunch Ora 2 Det här är ett mysigt ställe att tillbringa sin söndagsförmiddag på. Att vi snart sitter på flyget hem känns avlägset så länge vi stannar kvar här. Tänk vad en helg går fort när man har roligt. Som tur är har jag lite mer att skriva om. Ni kommer snart att få ta del av ”Min annorlunda weekendguide till Berlin” och ”Berlins topp-10 mest annorlunda barer.”

DSC_0440 DSC_0462 DSC_0431test ora

HITTA HIT: ORA, Oranienpl. 14, 10999 Berlin

11 thoughts on “ORA – Café inuti ett gammalt apotek i Berlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.