Pharmarium, Stockholm

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE & HISTORIA: På platsen där Pharmarium ligger idag låg en gång i tiden Sveriges första apotek. Året var då 1575. Mycket har förändrats sedan dess men tack vare Pharmariums unika koncept så kan man fortfarande uppleva läkekonst, skönhetsupplevelser och magi på denna plats.

Drink och matmenyn är inget annat en ren magi och konst.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCDRYCK:  Drinkarna som serveras här är inte bara utsökta utan även gjorda med extremt annorlunda råvaror samt en mängd magi och kärlek.

Dom två första drinkar vi testar blir IMAGINARIUM (Gjord på Absolut elyx, lakrissirap, Ciociaro amaro, gräddkola, citron, bitters och violpärlor) och en ROSES OF GOLD ( Champagnedrink med purity vodka, citron, guldpulver och Pharmariums trädgårdselixir.)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCBåda drinkarna var fantastiska och liknar inget annat vi provat tidigare. Kul detalj på drinken Imaginarium är skeden som sitter fast i den stora isbiten i glaset. 

SAMSUNG CSCEftersom drinkarna var så himla bra så var vi bara tvungna att testa två till. Jag fastnade för PERFUM MAKER NO.2 ( Med ett spännande innehåll som cederträdsfuserad Beefeater, carpano classico, Aperol, parfymörens elixir med tjärsnöre, mossa, sandel och rök) Drinken serveras i i kista som ryker när man öppnar den och luktar mossa. Hur coolt är inte det här?

Alex andra drink blev VTH ELEMENT en drink som serveras i ett snett koppar glas på en liten flygande matta. (innehåller Havannaclub, jalapenionfuserad kakaolikör och en skumkrona av mjölk och honung samt en hint av banan.)

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

INREDNING: Pharmarium är en stilren bar med inslag av naturen, läkemedel och alkohol. Det sitter många växtrecept på väggarna och i O.P flaskorna sticker det ut en och annan ros. Gamla medicinflaskor och andra läkemedels redskap pryder väggar och hyllor. Det är sannerligen en bar med en stark hyllning till Sveriges första apotek.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCHITTA HIT: Pharmarium, Stortorget 7, 111 29 Stockholm

4 thoughts on “Pharmarium, Stockholm

    • Det finns så otroligt många roliga ställen i Stockholm har jag upptäckt. Konstigt att jag inte fattat det förren nu 😉 Det kommer bli många fler Stockholms inlägg ett tag framöver. Så roligt att du läser. Blir alltid så glad över dina kommentarer.

  1. Pingback: Medicindrink på Pharmarium | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *