Princess Heart, Tokyo

UPPLEVELSE: Söker du efter den ultimata rosa, prinsessupplevelsen? Då är det Tokyo som gäller.

Staden och maten jag blev så förälskad i så att min passion ledde till att jag startade den här bloggen. Jag fick uppleva en magisk värld jag inte visste existerade. Japan är trendsättande när det gäller mat och stadens restauranger utvecklas ständigt. Här kan man prova på alla sorters fantastisk mat som pinfärsk sushi på rullband, smakrika shabu-shabu grytor, enkel japansk husmanskost på en izakaya och mycket, mycket mer. Men den bästa upplevelsen av dem alla är att gå till en av Tokyos många temarestauranger där du kliver rakt in i en magisk värld. En av dessa temarestauranger heter Princess Heart.

Är ni beredda? Jag ska nu öppna dörren till den allra största utav sagovärldar jag kommer att skriva om här på bloggen. Hemligheternas kammare. Temat är Sagovärld och sagoprinsessor – och det är du som gäst som är prinsessan. Du har nu kommit hem till den magiska värld där du hör hemma.

INREDNING: Princess Heart består utav två olika sagosalonger. I den ena salongen är allting princess sött och rosa. Rosa väggar, rosa möbler, rosa fluffiga kuddar och till och med rosa mat. (ja ni hörde rätt) Detta är helt och hållet en rosa flickdröm!!

I den andra sagosalongen är allting mer magiskt och mystiskt. Enda ljuskällan som ger ett mysigt blått sken kommer ifrån ett magsikt träd som står i mitten av salongen.Trädet är i naturlig storlek och vid en närmare titt märker man att trädet har små invånare.

MAT OCH DRYCK: Behöver jag nämna att maten är helt fantastisk!! Den är till och med förtrollande god. De Japanska kockarna är extremt duktiga på kreativa uppläggningar och suveräna smakkombinationer. Maten är inte särskilt dyr så man kan beställa in flera rätter och bara njuta en hel kväll. Vi provar lite olika rätter. Vi äter Askunge Sallad där man får dressingen i en liten glas sko. En kreativ sushi tallrik skapad som en liten larv (larvigt?nej inte alls) Självklart äter vi också rosa mat i den rosa sagosalongen.

EFTERRÄTTER

Sweet like suger. Jag vet inte hur det är med er, men jag har i alla fall aldrig sett maken till finare efterrätter. En perfekt avslutning på en helt fantastisk kväll. Det märks att allt, precis allt är gjort av kärlek.

Det bästa av allt är att om man tycker den här restaurangupplevelsen verkar häftig så finns det en mängd av liknade temarestauranger i Tokyo. Allt ifrån det sockersöta till det mest bisarra. Förutom allt annat fantastiskt som Tokyo har att erbjuda är detta en riktigt stor anledning till att resa hit. Ingen annanstans i världen kan man få upplev ett sånt här matäventyr.

Adress: Princess Heart ligger i området Ginza. Närmaste hållplats heter Ginza station.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.