Princess Street Gardens & Edinburgh Castle

Hur tillbringar man som bäst en dag i Skottlands huvudstad Edinburgh? Jo, varför inte ta en promenad i en av stadens vackraste parker och göra ett besök i ett mytomspunnet slott. Vår tredje dag i Edinburgh blev en riktigt härlig dag. Vi började med att ta en promenad till Princess Street Gardens där man får den perfekta vyn över Edinburgh Castle för att därefter ta oss upp till slottet på Castel Rock som ligger högst upp på toppen.

PRINCESS STREET GARDENS

Från Princess Street Gardens får man den bästa vyn över Castel Rock med en ljuvlig ridå av körsbärsblommor framför linsen. Parken ligger i skuggan av slottet och är en av Edinburghs mest älskade och besökta parker. En skön oas med grönområden, blommor och promenadsträckor. Vi tog en långsam promenad genom parken och efteråt slog vi oss ner på en bänk i skuggan av ett körsbärsträd. Där njöt vi av den vykortsliknande utsikten, med Edinburgh Castel som tornar upp sig mot den blå himlen framför oss. Det kändes som att vi hittat den perfekta parkbänken. Där blev vi sittandes länge.

Hitta hit: Princes St, Edinburgh

EDINBURGH CASTEL

Om man promenerar på The Royal Mile kommer man tillslut fram till Edinburgh Castle som ligger högst upp på klippan Castle Rock. Slottet är en blandning av borg och renässanspalats och slottets äldsta byggnad är från 1100-talet. Det pirrar lite i magen av spänning när vi kommer fram. Slott och borgar av den här typen är alltid så spännande att besöka tycker jag. Det är precis som att det vilar något magiskt över dem. Jag är ivrig att börja utforska slottets alla skrymslen och vrår. Vad gömmer det sig för hemligheter innanför murarna?

Inne i Edinburgh Castel kan man bl.a besöka The Royal Palace, Nationel War Museum, The Great Hall, St Margret´s Chaptel, One a´clock gun och ta en titt på kronjuvelerna och ”The stone of destiny”. Man kan också göra ett besök ner till de mörka fängelsehålorna ”Prison of war” där många krigsfångar hölls fängslade. Man behöver minst ett par timmar på slottet för att hinna med att se allt.

Bra att veta om Edinburgh Castel: Öppet varje dag mellan kl. 9.30- 18.00. Pris vuxen £17.00 / barn  £10.20.

Hitta hit: Castlehill, Edinburgh

 

8 thoughts on “Princess Street Gardens & Edinburgh Castle

  1. Vlken trevlig runda i Edinburgh! Slottet har jag besökt och det var där vi också såg Edinburgh tattoo i augusti för ett par år sedan.
    Princess Street Gardens får vi titta på nästa gång, ja en hel del till.
    Trevligt att få komma tillbaka till Edinburgh igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.