Regatta- Helsingfors mysigaste kaffestuga

Det snöar i Helsingfors och den vita vintermagin som vilar över den lilla röda kaffestugan vid havet får den att se extra inbjudande ut. Det sprakar från eldstaden i vinterträdgården. Inne i stugan är det varmt och det luktar nybryggt kaffe.

Jag pulsar fram genom snön och sträcker fram mina grå vantar för att fånga en stor vacker snöflinga. Min önskan om att det skulle snöa idag när jag kom hit slog mirakulöst in.

Jag hade egentligen ingen tid för att upptäcka Helsingfors under min senaste resa dit, då jag var där i samband med Matka som är norra Europas största resemässa. Men jag kunde faktiskt inte låta bli att smita ifrån mässan en liten stund. Jag hoppade in i en taxi och bad chauffören att köra mig till kaffestugan Regatta. Jag är så glad att jag gjorde det, för detta stället är verkligen så unikt. Ett helt underbart café som helt enkelt måste vara Helsingfors mysigaste.

Regatta´s vinterträdgård  & grillplats

Vinterträdgården utanför kaffestugan är täckt av flera decimeter snö och är pyntad med lyktor som är gjorda av is och frysta blommor. Det är verkligen jättefint här och det spelar ingen roll att det är mitt i vintern, här samlas man runt eldstaden året runt för att grilla korv och värma sig. Eldstaden brinner så länge Regatta är öppet, vilket det är varje dag mellan 08.00-21.00

Inne i kaffestugan

Jag öppnar dörren vars handtag är en dithuggen yxa och stiger in i den ombonade miljön. Det känns som att kliva in i ett hus från en sagovärld. Det hänger kittlar, pannor och tingeltangel från bjälkarna i taket och bord och stolar är gjorda av grova träplankor.

Jag beställer kaffe och en nybakad smörbulle och går och sätter mig i den dova belysningen från en bordslampa i ett hörn av kaffestugan. Det är mysigt att sitta här och titta ut på snön som fortsätter att falla utanför fönstret. Jag hade nästan inte haft något emot att bli insnöad här ett tag, men efter att jag druckit klart mitt kaffe känner jag att det dags att åka tillbaka till mässan igen. Jag kände mig väldigt nöjd med att jag hunnit med en extra utflykt i Helsingfors.

Jag bara älskar den sagolika inredningen inne i stugan. En perfekt plats att värma sig från den bitande vinterkylan.

Hitta Hit: Merikantovägen 8, 00260 Helsingfors, Finland

13 reaktion på “Regatta- Helsingfors mysigaste kaffestuga

  1. Du får ha det som sommar-mission, att välja en festival som du tycker känns rätt=) Själv skulel jag verkligen verkligen verkligen vilja åka på Burning man i usa – utklädd till Tank Girl (en av mina absoluta favvofilmer dessutom). I sommar är bara Sweden Rock bokad än så länge, åker med Rosa Bussarna , i år är det sex bussar som åker ner! Helt galet. I vanliga fall brukar det vara tre. Kommer vara rosa bussar överallt haha. Jag gillar det sättet att campa mer nuförtiden, smidigt att bli upphämtad hemma, festa hela vägen ner och sen bo på ett busstak i 4 nätter. Inklusive frukost och superkul folk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *