Resebloggarnas favoritrestauranger

SAM_8566Jag frågade mina kollegor i resebloggsbranchen om de ville vara med och tipsa om deras personliga favoritrestaurang från valfri del av världen. Jätteroligt att så många ville vara med. Att sammanställa den färdiga listan med allas favoriter och smultronställen var riktigt intressant och spännande. Så många bra tips från olika delar av världen och den stora variationen på ställen. Här får ni ta del av restaurangtips från bl.a Tokyo, Athen, Berlin, Sydafrika och Sverige. Skulle ni ha turen att ha bokat en resa till någon av destinationer där resebloggarnas favoritrestauranger ligger så rekommenderar jag varmt att göra ett besök. Det är här reseproffsen själva äter.

DISOVERING THE PLANET

Daniela skiver resebloggen dicoveringtheplanet.se och hon har ett brinnande intresse för vår värld, fotografi och allt runt hörnet. Så här skriver Daniela -Förra året gjorde vi en roadtrip i Japan. Precis innan vi åkte hade jag börjat följa Marias resa i Tokyo här. Och ett av hennes restaurangbesök i Tokyo, blev också ett av våra måsten i Tokyo. Tapas Molecular Bar på Mandarin Oriental. Och det är än idag en av de mest unika och häftiga matupplevelser vi haft. Här kan ni läsa om besöket.

Tapas-Molecular-1

Foto: discoveringtheplanet.se

29 GRADER

Christine driver den äventyrliga resebloggen 29grader.se som skildrar längre resor till varmare breddgrader. Hon fick grubbla riktigt länge på hur man egentligen väljer ut sin favoritrestaurang. Den som har godast mat, den som har bäst läge, den som har coolast inredning, den som är mest annorlunda, den som är lyxigast, som har finast mat, bäst råvaror, bäst personal, eller den som har bäst helhet. Och i vilken prisklass? Hum… Tillslut valde hon att gå efter hjärtat och välja den restaurang som tveklöst först ploppade upp i huvudet. Och det var lilla enkla Basil LeavsBali i Indonesien. Stället är varken cool, häftigt, snyggt eller ligger bra till. Men de har två maträtter som hon fullkomligt älskar; Cashewnut Chicken och vårrullar. Stället drivs med sådan enorm värme och kärlek så man kan inte annat än älska det. Sista gången hon åt där nu i år fick hon stå i köket tillsammans med kocken, en ung kvinna, och lära sig göra sin favoriträtt. Och när vi pratar kök här, så pratar vi om ca 1×1,5m stor (borde skriva liten) yta, två wookpannor och ett kylskåp. Men så mycket skratt, glädje och god enkelt mat.

Basil-Leaves_Thai-Food_Bali_Kuta_IMG_0453_1

Foto: 29grader.se

MAT OCH RESEBLOGGEN

Christian Muda som driver matochresebloggen.se har restauranger som fokus på sina resor. Men, den restaurang han gillar mest ligger faktiskt hemma i StockholmLilla Ego. Nyskapande rätter med stort fokus på grönsaker, avslappnad stämning och rimliga priser. Här berättar han om sitt senaste besök. 

Förutom Matochresebloggen.se driver Christian även digitalbyrån Boosty.se och Byraval.se som hjälper bolag att välja rätt contentbyrå.

IMG_0603-e1450795507230

Foto: Matochresebloggen.se

DRYDEN

Daniel driver dryden.se en blogg som ofta har humoristiska och ironiska undertoner. Han älskar resor, fotboll, höga berg och att få dyka ner i kartornas underbara värld. Den här gången bidrar han med att tipsa om ”En (inte) helt vanlig jävla pizza”. Så här beskriver han pizzorna. – Dom är stora. Alltså stora(!) med sådan där perfekt botten, lagom icke-flottig men ändå sådär perfekt pizza-flottig och en perfekt mix av tillbehören. På restaurangen L’Osteria i Berlin kan man njuta av en helt vanlig jävla pizza. Som inte var helt vanlig.

pizza-losteria-berlin

Foto: dryden.se

KATTAS BETRAKTELSER

Katarina bloggar på kattasbetraktelser.se och hennes stora passion är resor, äventyr och hjärtat klappar lite extra mycket för Asien. För henne var det självklara valet av favoritrestaurang Rust en Vrede i Sydafrika, som faktiskt blev 85:e bästa restaurangen på ”Elite Traveller with Laurent Perrier’s Top 100 Restaurants in the World”. Läs om hennes spännande besök här.

IMG_2727

Foto: kattasbetraktelser.se

STELLAEFOTO

Centralt i Aten, närmare bestämt på en av sidogatorna till Syntagma square, hittar man en av foto och reseintresserade Katarinas favoritrestauranger. Athens beer har ett brett utbud av god grekisk öl men serverar även fräsch europeisk husmanskost med en tvist av ”fine dining”. Restaurangen har en mysig atmosfär och trevlig personal som bryr sig om dig som gäst och tar gärna emot feedback på maten. Menyn byts två gånger om året och innehåller alltid något för alla och det är just denna vällagade och varierande mat i kombination med atmosfären som gör att hon tar varje tillfälle som ges att äta här, även om det innebär en omväg. Hon bloggar på stellaefoto.se och här kan ni läsa om besöket.

Athen

Foto stellaefoto.se

FRU KAPTEN

Vanja bloggar om sina resor och tankar som hör föräldraskapet till på frukapten.se. Hennes favoritrestaurang hittar man i Santa Theresa di Gallura på SardinienRistorante S’Andira är en italiensk restaurang med ett fantastiskt läge som är svårt att överträffa. Maten här är riktigt bra men det är restaurangens läge och romantiska atmosfär som gör detta till en riktig favorit. En bokning här inleds med rådet att komma en stund före bordsbokningen för att njuta av solnedgången och utsikten från restaurangens framsida. Att sitta här med ett glas Prosecco och titta igenom menyn och se ut över havet och kvällsljuset. Det är magiskt! Maten serveras sedan i restaurangens trädgård (bord finns även inomhus) där S’Andira har lyckats skapa ett rum utomhus där känslan är att det här är ett restaurangbesök utöver det vanliga. Borden är placerade så att alla får sin lilla privata sfär. Perfekt upplägg för en romantisk middag, men inte uteslutande så. Här är alla välkomna. Pricken över i:et är servisen som nogsamt tajmar luftningen av vinerna och gör sitt yttersta i allt, på ett avslappnat sätt.

SantaTeresaDiGallura_Sardinien_web

Foto: frukapten.se

MARIAS MEMOARER

Marias blogg mariasmemoarer.se har fokus på foto, resor och livet utomlands (för tillfället Teneriffa.) Hon tipsar om Café Restaurante Borbone– ett italienskt ställe på spanska Teneriffa (Los Cristianos), där man dagtid kan avnjuta espresso eller någon annan trevlig dryck och äta glass, goda bakverk eller en härlig focaccia.Till kvällen förvandlas stället till en restaurang med italiensk seafood med havsinspirerad inredning. Om det fortfarande finns på menyn (och om stället fortfarande fungerar som restaurang kvällstid) kan hon speciellt rekommendera skaldjurspastan, ”chicche di patate alla Sorrentina con mozzarella di bufala”(nån sorts potatisdumplings med körsbärstomater, buffalo-mozzarella och basilika) och som antipasto ”zeppoline del mar con gambas y rúcula” (friterade salta degbollar med räkor och rucola).

Marias Memoarer

Foto: Mariasmemoarer.se

FREEDOM TRAVEL

Helena och Peter driver tillsammans bloggen freedomtravel.se som handlar om resor, äventyr och camping. De berättar att de blev väldigt imponerade av restaurangerna i Riga där de var duktiga på att använda lokala råvaror och var väldigt kreativa. Traditionella råvaror möter nya influenser. Här har de skrivit ett inlägg om de två bästa restaurangerna de besökte i Riga och favoriten heter Elements. 

SAMSUNG CSC

Foto: freedomtravel.se

FANTASY DINING

Min egna favoritrestaurang heter Miss Kô och ligger mitt i centrala Paris. En färgsprakande restaurang med digitala drakar, fantasifull inredning, överraskningar och lysande mat & dryck. Smaker och intryck som stannar kvar länge och skapar ett leende på läpparna. Hela upplevelsen är ett äventyr där ett modernt Kina möter Underlandet med en twist.

Wonderland-Paris

Detta var första delen av resebloggarnas favoritrestauranger. Andra delen kommer inom kort med fler spännande restaurangtips från världen över.

13 thoughts on “Resebloggarnas favoritrestauranger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.