Temarestauranger i Tokyo A-Ö

SAM_1634Den ultimata guiden om temarestauranger -& temabarer i Tokyo.

Tokyo är min absoluta favoritstad i hela världen och en stad jag alltid väljer att resa tillbaka till. Om ni bara visste vad mycket galet och roligt jag upplevt här. När jag ska beskriva staden för andra brukar jag kalla den för ett enda stort Disney World för vuxna.

Det är naturligtvis ett riktigt ”Mecka” för en temarestaurangsälskare som jag. Här finns nämligen inga gränser för vad japanerna kan hitta på med sina restauranger. Galenskap är vardagsmat, vilket resulterar i restauranger och barer som den ena är mer udda än den andra. Man hittar allt från sockersöta kattcaféer till läskiga zombiebarer och servislösa robotrestauranger. Här hör jag hemma som fisken i vattnet och nu ska ni få följa med dit jag hänger. Temarestaurangerna i Tokyo A-Ö. I den här guiden om temarestauranger har jag lyckats få med i stort sätt alla mina favoriter. Ni kan läsa om restaurangerna och våra besök på dom om ni klickar på länkarna. Kanske finner ni nått tema som tilltalar er lite extra?

Mentalsjukhus-tema

SAM_1895AAlcatraz Pluser-  Restaurang med mentalsjukhus- fängelse tema. En av världens mest bisarra restauranger. Här blir man inlåst i cell och blir serverad bisarra drinkar av mentalsjukhusklädd personal.

SAM_2542

B- Bar TachibanaSjukhustema bar. Liten minibar i Golden Gai. Som att besöka någons vardagsrum med mottagning. Drinkar serveras av sköterska med spruta och snacks i urinal.

Drinks-Capcom-Bar

Brain-Cake-Capcom-Bar

C- Capcom Bar TV-spels bar. Gillar man spel som Residen Evil och liknande så är detta stället att besöka. Mycket hjärnor i menyn både i mat och dryckesform.

Deth-March

D Death MarshHårocksbar i minibars området Golden Gai.

Maid-Cafe-Akihabara

EElectric City– Område och stadsdel i Tokyo där det finns mycket teknik men också väldigt många Maid Caféer.

Arabian-Drinks

F- Fantasy of Arabian Rock- Aladin inspirerad temarestaurang. Tusen och en natt inspirerad i miljö, inredning, mat & dryck. Ett arabiskt sagopalats.

SAM_2617G- Guinea Pig- Bisarr hårdrocksbar med otäck inredning och som visar filmsnuttar på dom värsta filmscenerna från olika skräckfilmer.

SAM_1228

I- Ice cream city-  Glass i mängder som serveras på lustiga sätt.

J- Japanese Izakaya – Traditionell japansk pub som serverar mat & dryck.

SAM_0712

K- King of the Pirate-  Restaurang med pirattema. Detta piratskepp fyllt med pirater och guldpengar hittar man på den konstgjorda ön Odaiba.

SAM_3109

L- Luda´s Bar- Game bar som serverar mat & dryck inspirerad från spelet.

SAMSUNG CSCM- My Melody- Pop up café med Sanrio karaktär My Melody i huvudrollen. Ljuvligt sockersöt mat & dryck serveras i en rosa Hello Kitty värld.

NINJA-2

N- Ninja Akasa- Middag bland ninjor i underjorden. En upplevelse med många oväntade inslag.

In-love-with-owls

0- Owl Café- Fika tillsammans med levande ugglor.

SAM_2376

P- PomPom Purin Café- Sockersött Sanrio café med Pompom Purin i huvudrollen. Även på det här Sanrio caféet äter man gullig mat i fluffigt söt miljö.

MO5

Q- (la) Qua Dome City- Område med shopping, bergochdalbana samt gulliga Moomin Café

SAM_2932

R- Robot Restaurant- Restaurangupplevelse med robotar och show. Helt galen restaurang där allt kan hända. Här har man inte sparat in på något!

enermy-Koopa

S- Star Club- Nintendo baren. Helt underbart cool bar där man sitter och spelar ninteno spel och dricker super Mario drinkar.

Drink-wiyh-a-Eye

T- The Lock Up- Bakom galler restaurang med spökhusfängelse tema. Här blir man fängslad med handklovar och förd till en mörk cell. Under kvällen sker rymningsförsök och andra oväntade grejer. Mycket udda serveringssätt på mat & dryck.

SAM_1866

U- Uobei Sushi- Kul sushi restaurang där man beställer via datorskärm och brickorna sedan skickas i expressfart på ett rullband.

DSCF5058-1024x768

V- Vampiré Café- Vampyr Restaurang. En sammetsröd boning fylld med vampyrer som serverar dig mat. En av mina favorit temarestauranger i världen.

Alice-in-Magic-land-Shinjuku

W- Wonderland- Det finns hela 6 stycken Alice i Underlandet restauranger i Tokyo.Här blir man serverad sagolik mat i en riktig sagomiljö av Alice-klädda servitriser.

A3

SAMSUNG CSC

SAM_2603X- Xtra allt! All you can eat-restauranger som serverar shabu shabu, sukiyaki eller Koreansk barbeque. Ät precis hur mycket du vill.

Horror-Restaurant-Tokyo1

Y- Yuiri- Spökrestaurang där det är gästen som är spöket. Diverse bisarra händelser inträffar under besöket. Du får bl.a vara med om din egen begravning.

Z– Zavo Shinjyula-  Fiska din mat innan du äter den!

Å- Ål Restauranger- Serveras bl.a på populära Gusto

SAM_0345

Ä- Änglar & Demoner på Christon Café. Restaurangen är inspirerad från mystiken i den katolska kyrkan. En näst intill andlig upplevelse.

Red-Frozen-Kirin-Beer

Ö- Öl hallar – Japanska ölhallar är alltid trevliga att besöka, särskilt dom som serverar frozen Kirin.

Detta var mina bästa tips på temarestauranger & barer i Tokyo. Vilken är er favorit?

7 thoughts on “Temarestauranger i Tokyo A-Ö

    • Tack! Ja det är helt galet vad man hinner med när man är intresserad av nått! Men så va det ju inte så mycket annat vi hann med på resan 😉 Vi han ju inte åka runt så mycket utanför Tokyo som jag egentligen skulle ha velat.

    • Haha.. ja alla utom en faktiskt. Den där man fiskar sin egen mat kom vi aldrig till så det får bli nästa gång. 😉 Det var inga konstigheter allas vad jag kan minnas att beställa på Uobei sushi, tror det var bilder man klickade på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.