Restaurante Las Iguana, Costa Rica

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE: Utflykten till Cano Negros wildlife refuge började mycket bättre en vad jag någonsin kunnat ana. Vi stanna nämligen till för kaffe och frukost på restaurang Las Iguanas istället för att bara hamna på ett vanligt trist turiststopp. Restaurante Las Iguanas är ett jättecoolt ställe där man har har satsat på att föda upp iguanas i frihet. Vi hamnade alltså på en väldigt speciell restaurang utan att jag hade planerat det. Ibland har man tur.

Ryktet säger att ägaren utav detta café för flera år sedan hade en plan om att föda upp Iguanas för att sedan servera på menyn. Då hade han ca 10 stycken iguanas. Detta blev aldrig av eftersom det blev förbjudet på Costa Rica. Ödlorna stannade kvar runt om caféet och idag finns det flera hundra av dem som man kan se överallt i träden runt om. Istället för att tjäna pengar på att servera dem till mat fick ägaren ett mycket mer värdefullt ställe dit busslaster med turister stannar dagligen. Det är inget ovanligt att se Iguanas på Costa Rica men att se så här många på samma plats är verkligen en syn. Här ser man också dom som är riktigt, riktigt stora.

SAMSUNG CSCMAT&DRYCK: Någon på bussen skojade om maten på restaurangen och frågade om man kunde få serverat Iguanas? Till skillnad från andra delar i Syd Amerika och karibien så är detta alltså helt förbjudet  enligt lag på Costa Rica. Här tar man hand och skyddar sina vilda djurarter istället för att utrota dem.

Till frukost blev det kaffe, nypressad juice, baner och toast med fantastisk utsikt över träden.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHITTA HIT: Vanligt stopp på vägen till utflykter till Cabo Negro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *