Serbisk lunch i Skadarlija

SAMSUNG CSCEfter en intensiv dag var det skönt att slå sig ner på första bästa restaurang i Skadarlija. Vi brydde oss inte ens om att titta i menyn innan vi satte oss tillrätta på uteserveringen. Båda två var väldigt hungriga och törstiga!

Vi hamnade på Sesir Moj en traditionell restaurang med serbiska rätter och lokala drycker. Restaurangen hade en väldigt vacker uteservering med hängande växter och lila blommor. Trots ganska hög musik och ljudnivå från spelmännen lyckas vi beställa in en serbisk grilltallrik, het grön chili, ostpaj och nybakat bröd. Ingen kulinarisk matupplevelse direkt men helt acceptabelt för att vara lunch. Den gröna chilin var dock utsökt. Något av det starkaste jag ätit vilket ger höga poäng i min värld. Vill man njuta av riktigt bra mat så rekommenderas Jelena Javos som ligger mitt emot. Vi tänkte först gå dit men vi båda tyckte att den här uteserveringen var mysigare. Ibland väljer man med ögonen och struntar i rekommendationer.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCMedan vi åt lunch åkte kartan upp på bordet. När man bara har 38 timmar i en stad så är det bäst att planera sin dag. Resan börjar ju närma sig sitt slut men än finns det mycket roligt kvar.

Jag och Alex märker ut restauranger och barer på kartan precis som andra märker ut sevärdheter. Finns det någon annan än vi som gör så?
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.