Wizard Chambers- Bo som på Hogwart’s

Har du någonsin funderat över hur det skulle kännas att flytta in på Hogwart’s, skolan för häxkonster och trolldom? Bakom bokhyllan under trappan på Georgian House Hotel i London ligger the Wizard Chambers som fungerar som en direktportal till Hogwart’s.

Wizard Chambers

The Wizard Chambers är alla Harry Potter-fans dröm och redan vid trappan är jag helt såld som en av dem. Jag har alltid drömt om att gå genom en hemlig lönndörr för att komma till mitt hotellrum. Att lönndörren dessutom är en bokhylla är bara pricken över i:et. För alla som älskar magi är Wizard Chambers på det familjeägda boutiquehotellet Georgian House hotel den ultimata hotellupplevelsen. Sviten kunde lika gärna tillhört ett av Gryffindors tornrum på Hogwart´s. Det är lätt att göra sig hemmastadd i den varma ombonade miljön medan snön yr utanför på Londons gator. Det sprakar hemtrevligt ifrån brasan och på skrivbordet finner man en intressant samling böcker. Hade vi stannat i London längre hade jag nog vägrat att gå utanför dörren och gärna stannat kvar i min magiska bubbla resten av dagen.

Wizard Breakfast

Alla som bor i Wizard Chambers får uppleva en ”Wizard Breakfast Forbidden Feast”- en frukostupplevelse utöver det vanliga med twist. Denna frukost består av kaffe eller te, juice och en fullständig engelsk frukost. Utöver detta ingår också en valfri rätt från menyn samt pannkakor. Vi åt och vi åt. Tyvärr blev vi båda för mätta för att få plats med pannkakorna. De är ju synd att man inte kan trolla fram lite extra plats i magen. Jag skulle inte ha lämnat mitt trollspö hemma.

Har ni missat min magiska Harry Potter-resa genom Storbritannien? Här hittar ni samtliga reportage om min tidigare resa till England och Skottland som arrangerades av VisitBritain.

BRA ATT VETA: Priset ligger från 279.00 GBP / natt. Det finns både dubbelrum (The Wizard Chambers) och familjerum med fler sängplatser (The Enchanted Chambers)

HITTA HIT: Georgian House Hotel, 35 – 39 St George’s Dr, Pimlico, London

21 thoughts on “Wizard Chambers- Bo som på Hogwart’s

 1. Haha, vad kul att läsa! Hur stor är chansen – jag bokade det här hotellet/B&B för ett par veckor sedan efter tips från Charlotta/Bara Brittiskt. På hemsidan fanns det dock ingenting skrivet om de här rummen (eller läste jag inte tillräckligt tydligt?) Jag fastnade för den personliga atmosfären, de mysiga rummen och att frukost ingick.

 2. Haha..nej vad kul.:) Det är verkligen ett supermysigt hotell. Tror du kommer att gilla det. Nu har jag ju känt till de här rummen i några år. Vet egentligen inte hur men det var nog något jag rammlade över. Det är inte jättetydligt på sidan men informationen finns där 😉 Tyckte mycket om frukosten, helt i min smak. Trevlig resa:)

  • Tack så mycket! Detta rum var verkligen något speciellt, särskilt för oss som gillar lite mystik. Finns det något ställe i New York där man går igenom en spegel? Hade varit coolt 🙂

 3. Hej Maria! Jag har nu flera gånger läst dina härliga inlägg där du gått i Harry Potters fotspår på olika sätt. Och i vår är det min tur att testa lite grann. Mitt äldtsa barnbarn, Max, fyller åtta år i morgon och har av mig fått en resa till London som vi ska göra under våren. Och visst vill vi då helst bo på the Gregorian Hotel. Jag kommer givetvis att läsa på igen om alld du var med om, men nu är det åttaåringen, jag och döttrarna som ska ta oss runt i Harry Potters anda. Max är en Harry Potter fantast och fick en Harry Pottertårta som hans moster Helen hade gjort när vi firade förra helgen. och jag får läsa på.

  • Åh vad roligt att höra. Vilken perfekt resa att göra med barnbarnen. Undrar du något så tveka inte att fråga. Antar att du redan hittar mitt Harry Potter-arkiv under temaresor. Såg tårtan på insta och den var verkligen jättefin. 🙂 trevlig resa till våren.

  • Haha… ja det kan jag tänka mig. 😉 Kanske inte lika sagolikt som jag hade önskat men några detaljer av mina intressen kan man nog se lite här och där i inredningen.

   Hade jag fått välja hade jag bott i en hatt ( likt den i Alice-filmen) i skogen gjord av motorsågs konstnären Sören Niklasson 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.