Yurei Ghost Izakaya, Tokyo

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE & INREDNING: Av alla konstiga saker jag har gjort och av alla bisarra ställen jag besökt så slår den här temarestaurangen dom andra med hästlängder. Detta är definitivt mitt allra mest bisarra restaurangbesök någonsin.

Yurei Izakaya som betyder Ghostbar ligger en trappa ner i en källare i ett område nära tunnelbanestationen i Kitchijojo. En fackla brinner på utsidan och vi får ta oss förbi både onda dockor och skelett innan vi kommer ner i restaurangen. Så fort vi kommer in känner jag nått som kryper i håret och blir vettskrämd. Flera stora svarta spindlar och klättrat ner från taket och är nu i höjd med våra huvuden. Bara en liten välkomstceremoni för våra skull. Överallt i restaurangen finns dessa spindlar som då och då känner för att hälsa på.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

När man ska beställa mat eller dryck måste man räcka upp handen som ligger på menyn och slå i en liten klocka som ligger på bordet.

SAMSUNG CSCMiljön inne på restaurangen är en blandning mellan ett spökhus och en voodoohydda. Där inne finns diverse bisarra föremål, bambu, zombier, kistor och låt oss inte glömma händer som ligger fint uppdukade på menyerna. Miljön är riktigt, riktigt bisarr och skrämmande. Men det är verkligen en spännande och intressant middagsmiljö måste jag ändå säga.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCMAT&DRYCK: Menyn är endast på japanska så vi får improvisera lite. Vi får tips av den jättegulliga servitrisen att testa två av specialrätterna från menyn som hon lovar är mycket speciella. Vi litar blint på denna rekommendation.

SAMSUNG CSCVi dricker en riktig djävulsdrink till maten.SAMSUNG CSC

Den första specialrätten från menyn är creamcheese bollar med jordgubbssås och oliver. Ögongodis? Hur coolt?

SAMSUNG CSCVi beställer även in ostbricka, räkor på spett och friterad haj.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCFriterad hajSAMSUNG CSCNästa specialrätt var Devils Spare Ribs en rätt som börjar med en eldshow vid bordet.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCRITUAL: Efter maten kommer vår servitris fram till vårt bord och frågar om hon får bjuda oss på en rysk roulett. Utan att egentligen fråga nått om det så tackar vi ja. En stund senare kommer hon tillbaka till vårt bord med två små skålar. Hon visar oss att vi ska välja en av de friterade knyterna som ligger i skålen. När jag stoppar min i munnen så känner jag genast en explosion av wasabi. Betyder alltså att det var jag som förlora den ryska rouletten. För att alla ska se att jag numera tillhör spökvärlden får jag en liten vit trekantig hatt på huvudet i liknande stil som vår spökservitris. Jag är nu också ett spöke!

SAMSUNG CSC

Skulle man ju kunna tro att det slutade här men icke…

Efter en stund kommer hon tillbaka och förklarar att Yurei har en speciell ritual för den som förlorat rouletten. Hon frågar om jag kan tänka mig att genom föra den. Jag svarar naturligtvis ja utan att riktigt veta vad jag ger mig in på.

Ritualen börjar med påklädnad, jag får på mig en vit lång klädnad. Vi går i ett tåg i restaurangen medans någon slår i en klocka och stannar framför kistan som ligger längst in i restaurangen.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCDet som händer sen är jätteknäppt. Jag får krypa ner i kistan, blommor kastas, tal hölls och kistlocket stängts. Vad ska jag säga? Helt klart mycket annorlunda upplevelse som kräver några öl efteråt för att smälta.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSom tur var så återuppstår jag och kan fortsätta min helt galna middag ihop med min älskling.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHITTA HIT:  B1F, 1-8-11 Kichichoji Minamicho, Musashino-shi, Tokyo.

4 reaktion på “Yurei Ghost Izakaya, Tokyo

  1. Pingback: Temarestauranger i Tokyo | Hallins reseblogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *