12 frågor om att blogga om resor

SAMSUNG CSC12 frågor om att blogga om resor ställda av barn. Inte vilka barn som helst utan Annikas barn, Annika som driver den fantastiska bloggen resfredag.se

Frågorna kom till i samband med att Annika medverkade i en TV-inspelning hos Aftonbladet där temat för avsnittet handlade om att resa med barn. Kvällen innan plockade hennes barn upp programledarrollen och började intervjua sin mamma med helt egna frågor. Läs blogginlägget här.

Jag hänger på och svarar också på dessa underbara frågor som faktiskt är ganska svåra att svara på. Man får verkligen tänka till.

1. VARFÖR GILLAR DU ATT RESA SÅ MYCKET?

Kanske den svåraste frågan av dem alla. Varför gillar jag egentligen att resa så mycket? Jag läste någonstans nyligen att man kunde födas med en obotlig äventyrlig gen som kunde bidra till ett omättligt reseintresse. Kanske har jag den genen. Annars är det nog så att mina resor får mig att känna mig fri som en fågel. Jag vaknar alltid upp med ett leende på läpparna varje morgon när jag vaknar i en ny stad. Jag är ju lycklig annars också men det är nog bara när jag reser som jag känner mig totalt bekymmersfri. Jag älskar verkligen livet när jag reser på ett sätt som är jättesvårt att förklara.

 

2. VAD GJORDE DIG TILL EN RESEBLOGGARE?

Jag satt en kväll på en helt fantastisk takterrass i Bangkok när jag helt plötsligt sa högt till mitt sällskap – Jag kanske skulle börja blogga om sånt här. Det var en tanke och en idé som bara kom. Tidigare hade jag aldrig bloggat, så tanken var helt ny. Väl hemma i Sverige igen så kom den där tanken tillbaka och jag startade en blogg.

3. HUR GAMMAL VAR DU PÅ DIN FÖRSTA RESA OCH VART RESTE DU?

Om man bortser från Danmark och Norge, så åkte jag första gången utomlands med min pappa till London när jag var 17 år. När jag var 20 flög jag för första gången och resan bar av till Gran Canaria. Jag var en ”late bird” men jag har tagit igen det..

4. VILKA LÄNDER VILL DU ÅKA TILL SOM DU INTE HAR VARIT I?

Oändligt många men okej vi tar 5 i topp. Taiwan, Sydkorea, Indien, Brasilien och Kroatien.

5. OM DU SER ETT STJÄRNFALL, VILKEN RESA SKULLE DU ÖNSKA DIG DÅ?

Min största dröm är att resa till Taiwan. Detta på grund av att det skulle bli en riktig guldgruva för mig och bloggen när det gäller temarestauranger. Här finns bland annat Barbie Café, en flygplansrestaurang och den mycket berömda toalettrestaurangen Modern Toilet. En resa jag drömt om i flera år nu.

6. GILLAR DU ATT ÅKA BÅT TILL LÄNDER, DU FLYGER JU OFTA?

Jag gillar ju egentligen båtar men eftersom jag arbetar ombord på en färja så blir svaret nej. Inte för att jag inte gillar båtlivet utan för att jag verkligen behöver något helt annat när jag är ledig.

7. GILLAR DU BÖCKER OM VÄRLDEN, VILKA ÄR DINA FAVORITER?

Jag gillar ”Eat, pray and love ” böckerna av Elizabeth Gilbert och Shantaram av Gregory David Roberts. Jag läste nyligen också en helt underbar bok som handlade om en kvinnas pilgrimsvandring till Santiago de Compostela. Boken heter Under Vintergatans alla stjärnor.

8. SKULLE DU VILJA BO I NÅGOT ANNAT LAND ÄN SVERIGE OCH I SÅ FALL VILKET?

Jag skulle verkligen vilja bo i Japan några år eller för alltid.

9. ÄR DU NÅGONSIN RÄDD NÄR DU FLYGER?

Ja varje gång. Med tiden har det blivit bättre och bättre, men lite skräckblandad förtjusning känner jag varje gång planet lyfter och landar.

10. VILL DU ÅKA TILL VILKET LAND SOM HELST, ÄVEN FARLIGA MED SNÖ OCH IS?

Jag vill helst åka till länder där jag kan känna mig säker och trygg. Jag vill inte åka till länder som är oroliga på grund av krig eller hög kriminalitet.

11. ÄR DU AVUNDSJUK PÅ ANDRA BLOGGARE NÅGON GÅNG?

Nej, eller jo det händer väl men samtidigt är jag så glad för att det går så bra för så många och att det går så bra för oss resebloggare just nu. Framtiden känns ljus och jag är glad att jag får vara med på ett hörn.

12. NÄR TROR DU ATT DU KOMMER ATT SLUTA RESA, KOMMER DU BLI FÖR GAMMAL?

Jag tror aldrig att jag kommer att vilja sluta resa. Den dagen jag inte känner för att resa längre då är det dags att bli orolig.

 

12 thoughts on “12 frågor om att blogga om resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *