Resekarameller 2017

I vanlig ordning gör jag en liten tillbakablick på resåret som varit. Jag hade som mål förra året vid den här tidpunkten att 2017 skulle bli det bästa resåret någonsin och jag måste säga med facit i hand att vi kommit riktigt nära detta mål. Vi har hunnit med 6 utomlandsresor och 6 resor inom Sverige. 

Nytt på Fantasydining 2017

Nytt för i år är att vi har tagit fram tre stycken huvudkategorier – temarestauranger, temahotell och temaresor. Nu är det mer tydligare än någonsin vad Fantasy Dining handlar om. Vi letar fortfarande efter annorlunda restaurangkoncept när vi reser men lägger också stor fokus på att bo på annorlunda hotell, skriva annorlunda reseguider och resa till platser som får oss att tro att vi hamnat i en sagovärld. Nytt för i år är även kategorin Reseköket där vi lagar mat hemma i vårt eget kök med inspiration från våra resor.

Resedrömmar 2018

Jag har naturligtvis många resedrömmar för 2018. Högt upp på listan står destinationer som Taipei, Buenos Aires och Seville. Vem vet kanske är en av de här resorna redan bokad och klar. Sen hoppas jag att året blir fullt av oplanerade och spontana resor.

Detta var vårt resår 2017

JANUARI-  Året började på allra bästa sätt med en resa till Berlin. En intensiv weekend där vi hann med att t.ex bo i husvagn inomhus och äta en 8-rätters avsmakningsmeny inne i en italiensk tvättstuga. Läs min guide – En annorlunda weekend i Berlin.

FEBRUARI – En av de få månaderna under året vi inte gjorde någonting.

MARS- I mars flög jag till Stockholm Arlanda för att vara med på Svenska Resebloggars Staycation på Clarion Hotel Arlanda.

Det blev också ett besök på det coola Jumbo Stay – Bo i ett flygplan

Jag gästbloggar för första gången på engelska på Our Scandinavia om – Unusual places to stay in Sweden.

APRIL- I april flög vi till Edinburgh och tillbringade en fantastisk långweekend i staden. Läs min guide till Edinburghs bäst besvarade hemligheter här. Vi letade även upp platserna som kan ha gett J.K Rowling inspirationen till många miljöer i Harry Potter-böckerna. En guide för Harry Potter-fans i Edinburgh.

MAJ- I maj bodde vi i en älg på Wrågården. En annorlunda hotellupplevelse som ni kan läsa om här- Bo i en älg på Wrågården.

JUNI- Bar det av till Stockholm igen. Den här gången för att vara med på Nordic Travel & lifestyle summer Party på Sheraton hotell.

JULI-  Juli var en riktigt händelserik månad. Vi rese till Maraska Rivieran i Kroatien med Ving där vi även besökte städerna Split och Dubvronik. Läs om- Baska Boda vårt första möte med Kroatien. Vi besökte flera av Game of Thrones-inspelningsplatserna i Dubvronik och Split. Här är mina Game of Thrones-guider Dubvronik min guide till King´s Landing och Split- Min Game of Thrones-guide till Meereen. 

Vi gjorde även en resa till Mostar i Bosnien som ni kan läsa om här- En smak av orienten i Bosnien- Hercegovina.

I slutet av månaden åkte vi till Varberg och bodde på det mycket speciella hotellet. – Hotell Havanna.

AUGUSTI-  I augusti reste vi till Dublin och gjorde även flera utflykter till NordIrland. Läs mina guider Nordirland- Min stora Game of Thrones-guide och Platserna som gett inspiration till Narnia.  

Den här månaden börjar jag läsa fotografisk bild på Folkuniveritetet.

SEPTEMBER- Bodde vi i mysiga kåtor i Bäverli Hills.

OKTOBER- I oktober åkte jag iväg på en Harry Potter-resa till England och Skottland. Detta var en pressresa som arrangerades av VisitBritain. Läs – En magisk Harry Potter-resa genom Storbritannien och övriga artiklar jag skrivit om Harry Potter-resan.

Vi reser även till Stockholm den här månaden och bor som en Hobbit på Hobbit Stockholm.

NOVEMBER-  En månad utan några större händelser.

DECEMBER- Åker vi till London där vi besöker Londons mysigaste jul- & vinter Pop Up´s samt tillbringar En sagolik weekend i London.

Åres höjdpunkter

Game of Thrones-resan till Nordirland och Harry Potter-resan till Storbritannien var utan tvekan årets höjdpunkter.

Jag vill tacka mina läsare för ännu ett år. Hoppas ni vill följa mig på mina äventyr även 2018.

21 thoughts on “Resekarameller 2017

  1. Alltså wow Vilka resor !! Fantastiska artiklar! Å vilka drömmar…. jag drömmer om Karibien kryssning, Sydafrika, Japan, Brasilien bl.a… men ingen av dessa resor känns inom ”räckhåll” så siktar in mig på flera kortare resor i Europa ist! Kranar

  2. Tack så mycket. Ja drömmar får msn alltid ha. Jag är så glad att en av dem kommer bli sann inom kort. Europa resor är ju också riktigt bra, men visst drömmer man om längre långresor ibland.

    • Tack snälla för fina ord, ser fram emot att följa dig ocksä. Så roligt att du uppskattar mina annorlunda upplevelser, älskar verkligen att skriva om dessa platser. Åh, svampen är så mysig att bo i 🙂

    • Åh vad spännande med Israel. Dit skulle jag så gärna vilja resa. Hoppas det löser sig med bloggen. Så otroligt jobbigt när det blir så. Gott nytt år och hoppas vi ses nästa år. Kram

  3. Tack så mycket Anna. Så glad jag blir. Det var så trevligt och roligt att träffa dig också. Hoppas vi ses snart snart igen under nästa år. Så kul att vi gillar så liknande grejer. En NY-resa med dig hade ju varit drömmen 🙂

    Stor kram och gott nytt år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *