10 snyggaste ”Boho-plaggen” att bära sommaren 2021

Kanske har ni lagt märke till att jag förutom att resa även har ett stort intresse för bohemiska kläder. Jag vet inte exakt när min bohemiska stil på allvar blommade ut, men när den väl gjorde det var det som att hitta hem. Sedan dess lever en del av mig för fransar, hattar, boots och bohemiska klänningar. Jag kan inte få nog. Gillar du också den bohemiska stilen? Då är det några saker som varje ”bohoflicka” behöver ha i sin garderob. 

 

Jag drömmer om att promenera barfota på en strand på Ibiza (mecka för den bohemiska stilen) med en tunn bohemisk maxiklänning, nymålade turkosa naglar och en stråhatt på huvudet. Jag behöver inte vara så kräsen, vilken strand som helst skulle gå bra just nu, bara jag får känna sol, värme och åter få uppleva världen som en färgsprakande plats igen.
Ge mig kläder i pastelliga färger, orange, rött, blått och turkost. Ingen har väl någonsin tagit skada av att bära lite färg,  detta är varje ”bohogirls” hemlighet.

Om ni gillar detta inlägget titta gärna in på mitt instagramkonto @hippiesummergirl för mer tips och inspiration.

 

1. Fransväskan 

Fransväskan har sin självklara plats på axeln när det kommer till den bohemiska stilen. Jag är fortfarande fullständigt besatt av min fina handgjorda väska från Aliso Bay. Företaget från Slovakien drivs av mor och dotter. Tillsammans tillverkar de de mest fantastiska handgjorda fransväskor man kan tänka sig. Varje väska är unik och har sin egen story. Det svåra är att välja ut vilken väska man vill ha då de finns i så många unika helt magiska varianter. Här snackar vi riktigt väskkonst.

 

2. Crochet

Virkade hippietröjor, korta som långa hör hemma i den bohemiska stilen. Perfekta att slänga på sig över en maxiklänning när det blir lite kyligare på kvällen men ändå vill behålla stilen. Några av mina favoriter har jag hittat på Zara och Love Forever.

 

3. Western boots

Bootsen är enligt mig den snyggaste detaljen i den bohemiska stilen. Vad är snyggare än att matcha bomullsklänningen med jeansjacka samt ett par riktigt coola boots. Mina ljusbeiga boots i westernstil kommer från Love Forever. Många andra av mina drömboots har jag spanat in på Ibizamode.

 

4. Bohemiska maxiklänningar

Jag vet att jag har fler maxiklänningar än vad som atagligen är rimligt, men detta är en av de saker i livet som jag faktiskt inte kan få nog av. Klänningar är som bomull för min själ och får mig alltid att känna mig bekväm och vacker. Många av mina bohemiska maxiklänningar kommer från bl.a H&M, Ibiza Trendy, Ibizamode & Love Forever.

 

5. Boho-hatten

Älskade hattar. Ger varje ”Boho-outfit” det där lilla extra. Passar lika bra på stan som på stranden. Favoriten är en ”oldie” som kommer från H&M. Jag har också lyckats få tag på en riktigt snygg stråhatt som kommer användas flitigt i sommar.

 

6. Fringe moccasinboots

Ett par snygga moccasinboots med fransar passar dem som verkligen går in för den bohemiska Ibizastilen. Man bör heller inte vara rädd för att sticka ut från mängden. Tycker dessa typ av skor är helt galet läckra till en kortare klänning eller till ett par jeans och en sliten t-skirt. Mina fransmoccasiner är ett gammalt par från Odd Molly. Liknande hittar man hos italienska El Vaquero som har boots och moccasiner att dregla efter. Deras turkosa moccasinboots med fransar står högst upp på min drömönskelista.

 

7. Fjädrar i håret och turkosa smycken

Med fjädrar i håret, turkosa smycken är man alltid garanterad den rätta Boho/Ibiza/festivallooken. Extra snyggt i kombination till ett läckert tukost nagellack.

 

8 . Färgglad Kimono

I varje ”bohoflickas” garderob hittar man en snygg kimono. Ett plagg som man kan bära både på stranden som på festen i kombination med jeans, korta shorts eller med en klänning. Min är i rosa silke och kommer från Love forever. Den går även att bära som en egen klänning.

 

9. Kort romantisk bohoklänning

Jag trivs inte längre i allt för korta klänningar men om det är riktigt varmt ute eller jag vill kunna få lite färg på benen kan jag tänka mig att bära en kortare klänning som slutar strax ovanför knäna. Jag brukar dock i så fall alltid välja en klänning med längre ärm men gärna med bara axlar.

 

10. Färgglada tunikor och kaftaner

Färgglada tunikor i regnbågens alla fäger använder jag lika mycket på hösten och på vintern till ett par jeans som till ett par shorts på sommaren. Favoriterna är i skönt löst sittande material och är helst enfärgade i någon av favoritfärgerna turkos, blått eller rosa. Längre tunnare kaftaner är ett lyxigt och skönt plagg jag gärna bär när det är varmt ute och är på stranden. Gärna tillsammans med en solhatt och ett halsband av snäckor runt halsen.

 

Det måste inte alltid vara nytt

En bonus med ”bohostilen” är att man kan hitta många av de plagg och accessoarer som jag tipsat om i välsorterade secondhandbutiker. Jag kan tipsa om Beyond Retro i Göteborg där man kan hitta allt från virkade tröjor och klänningar till läderväskor och coola boots.

10 platser vid den svenska västkusten med ”Boho-atmosfär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.