Besök det imaginära fantasyriket Argondia

I grottliknande salonger i ett trevåningshus högt uppe på toppen av Petrinkullen i Prag hittar man ett unikt imaginärt rike som konstnären själv kallar för Argondia. Inne i det förtollande huset som är ett konstverk i sig självt finns ett 80 tal olika målningar och skulpturer som föreställer fantasyvärlden Argondia och dess olika väsen.

 

Det fascinerande huset uppe på toppen av Petrikullen är konstnären Reon Argondians imaginära fantasyrike som han förvandlat till en magisk grotta med en atmosfär som inte liknar något annat. Hela huset är ett konstverk i sig självt och direkt när man stiger innanför dörren promenerar man rakt in genom porten till en annan division, till riket Argondia. En värld långt borta från vår egen.

En lång spiraltrappa i mitten av huset tar dig genom våningsplanen och längs med hela trappan hittar man porträtt och avbildningar av Argondias väsen. Studerar man konsten noggrant kan man se att den avspeglar hela den oberättade historien om Argondia och dess väsen.

På bottenvåningen i huset finns soffor och fåtöljer där besökaren gärna får slå sig ner en stund och begrunda konsten med något att dricka. Det till och med ingår i priset.

Hela huset är fullt av magi och det är lätt att dras med in i konstnärens imaginära fantasyvärld… så stanna inte för länge för vem vet, då kanske du blir fast i Argondia för alltid..

 

Om konstären Reon Aragondian

Konstnären Reon föddes i Prag 1948 (under namnet Jan Zahradník). Han ville tidigt studera konst men de kommunistiska ledarna på den tiden gav honom inte tillstånd att göra det så istället studerade han till keramiker. Han målade sin första oljemålning vid 11 års ålder och när han blev 17 skapade han sin första målning baserad från hans imaginära drömlika värld. Reon har därefter både studerat konst och haft konstgallerier i bl.a Italien, Schweiz och Monaco. Reons Magical Cavern har en historia som startade redan på 70-talet. Idag är den magiska grottan med konstgalleri öppen för allmänheten sedan 2005. I galleriet finns ett 80-tal målningar samt originalskulpturer.

Bra att veta:

Öppetider: dagligen mellan 10.00-22.00

Pris: vuxen – 70 CZK
Student, pensionär – 50 CZK
Barn upp till 15 år – gratis

Hitta hit: Petřínské sady 417/5, 118 00 Prag

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.