Robotrestaurang i Varberg- Autobento

Robotarnas tid har kommit och har nu tagit över en hel restaurang i Varberg. Autobento är en modern asiatisk fusionrestaurang som specialiserat sig på asiatiska tapasrätter och som utmärker sig rejält genom att dess serveringspersonal är utbytta mot robotar. Beställningar sker via en platta vid bordet och robotarna åker outröttligt fram och tillbaka från kök till matsal för att tjäna sina gäster. Jag hoppas de får bra lön.


Det första vi möts av vid entrén är en lanterntänd körsbärsträdsskimrande ingång med ett litet runt hål i mitten där vi förväntansfullt stiger in. Innanför är miljön modern och futurisk, där design går hand i hand med modern teknologi.

.

Vid varje sittplats finns en touch screen-platta där man finner sin mat- och dryckesmeny. Vi sätter genast robotarna i arbete genom att beställa in mat och dryck till bordet. Kvällen inleds med en Samurajslice som är en kyld cocktail bestående av bl.a gin och yuzu. Rätterna på menyn är av det mindre slaget och det rekommenderas att man beställer in 3-5 rätter per person.

Det går inte riktigt att beskriva hur löjligt glad man blir av att få syn på den första roboten som åker från köket genom matsalen för att slutligen stanna vid vårt bord. Roboten har med sig de första rätterna som man själv plockar av. För att skicka iväg roboten med disk till köket är det bara att klappa honom lätt på huvudet så tar han det som en signal att åka vidare. Ett tips är att inte beställa in all mat på en gång, utan istället beställa in en rätt i taget. Då får man se roboten i action flera gånger under kvällen. Totalt är det 3 st robotar som arbetar i dagsläget på Autobento. Roligast är förstås att se dem i arbete alla tre samtidigt. De åker ibland i varandras väg och man kan då tydligt höra dem påpeka detta för varandra. Man skulle nästan kunna tro uppfatta det som att de kivas( eller så är det bara jag som har livlig fantasi). Jag antar att det är som på alla andra arbetsplatser, att man inte kan komma överens med alla.

Glöm inte följa @fantasydining på instagram för fler tips samt inspiration.


Asiatisk fusion tapas på Autobento

Menyn på Autobento består av asiatiska smårätter vilket rekommenderas 3-5 st rätter per pers. Vi började med en Beef Tataiki, ryggbiff som eldats i 1925 grader och som serverades med ponzusås, rostad vitlök och päron. Nästa rätt blev eldad tonfisk som serverades på friterat rispapper. Därefter beställde vi in friterad kyckling smaksatt med 5 kryddor och citrus- och ingefärsmajo, fish taco samt Donburi på sojamarinerad eldad lax med edamamebönor, yuzu, mango, och sojamajo. Maten var god och jag ger den betyget 3 stjärnor utav 5 möjliga. Däremot får hela upplevelsen med robotar, miljö och teknik i kombination med mat och dryck som helhet än högre poäng. För det är för själva upplevelsen man i första hand ska gå hit. Det är verkligen en upplevelse utöver det vanliga.

I dryckesmenyn hittar man allt från japanska ölsorter och sake till cocktails, vin, cider och läsk.

Några favoriter från menyn var tatakin, den eldade tonfisken samt den friterade kycklingen.

Läs också: 23 annorlunda restauranger i Sverige med ett tema

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.