4 riktigt bra restauranger i Maspalomas på Gran Canaria

Dinera i en vacker oas av djungelgrönska, bland gigantiska guldiga buddhafigurer eller varför inte långt bortom de mest kända turiststråken uppe i bergen. Vill du dessutom att maten ska smaka himmelsk och kanske en smula exotiskt? Då har jag hittat 4 riktigt bra restauranger i och i närheten av Maspalomas på Gran Canaria som inte kommer göra dig besviken.


Ibland är kraven för var man ska gå ut och äta middag på resan skyhöga. Man vill både hitta den rätta miljön samt ett ställe där maten verkligen smakar bra. Det vet ju alla att det tyvärr inte alltid är så lätt. Särskilt inte om man bara börjar planlöst vandra och hoppas på att det rätta stället plötsligt ska dyka upp som en hägring i öknen. Det händer ju mer än ofta i det läget att man bara går och går för att till sist genomsvettig och irriterad ge upp och besviket slå sig ner på ett ställe med plaststolar som man inte alls hade tänkt sig i sin egen sinnebild. Men oroa er inte, jag har gjort jobbet åt er och hittat 4 stycken riktigt bra & unika restauranger att besöka i och i närheten av turistorten Maspalomas på Gran Canaria.1. La Cabanita Park

Vilda västern möter djungelgrönska. La Cabonita Park är en avsides oas som man verkligen kan kalla för ett ”hidden gem”. Restaurangen är belägen en kort taxiresa (ca 10 min) ifrån de mest centrala delarna av Maspalomas. Här finns stillheten, bergen, grönskan och fågelkvitter. Det är en underbar plats dit man kan gå med hela familjen. Det finns till och med en hoppborg där barnen kan leka medan föräldrarna kan slappna av. Utanför ingången finner man allt från trähästar, kossor, sadlar och cowboyhattar, en inredning som skvallrar om att man inte är rädd för sticka ut lite och vara en aning annorlunda. Innanför på den stora lummiga gården med stolar och bord är det grönskan och den vackra omgivningen som tar över. Färska färgglada frukter och grönsaker är vackert uppdukade i köket och den varma kolgrillen sprakar. Man blir genast hungrig av synen. Vi beställde in kanariska specialliteter som gambas ajillo och grillade padrons till förrätt och till huvudrätt kunde vi inte låta bli att ta in en av La Cabonita Parks specialiteter nämligen en sombrerogrill med tillhörande kött och tillbehör. På sombrerogrillen ska man koka sitt kött i en buljong och därefter hänga upp det på en pigg på bordsgrillen där de blir grillade. Är detta Spaniens svar på japansk shabu shabu kan man undra? Kul att få testa något helt nytt.

Carr. Palmitos Park, 10, 35109 Maspalomas
2. Samsara

Samsara liknar inget annat. Här hittar man en värld av gigantiska buddhasamlingar, paraplyer och statyer. Dessutom finns här en grönskande terass som får en att känna att man hamnat mitt i en exotisk asiatisk trädgård. Lika gigantiska som de guldiga buddhastatyerna är även maträtterna. Servitören rekommenderar/varnar starkt på att vi ska dela på förrätten vi beställt och när den kommer till vårt bord förstår vi genast varför. Gigantisk så att säga, nästan som en förrätt som enligt min mening skulle kunna ha räckt till fyra personer. De stora portionerna är det som är Samsaras kännetecken och det är ju meningen att man ska dela på dessa förstås. Trots storleken på vår carpaccio till förrätt fanns det tydligen även plats för en huvudrätt att dela på. Denna rätt blev en stark röd curryrätt med räkor, grönsaker, ris och chapatibröd.

 Avenida del Oasis, 30 – 2º, C.C. La Charca, 35100 Maspalomas
3. La Guagua Blanca

Som vit glittrande snö mitt i en öde öken. La Guagua Blanca eller ”den vita bussen” som blir översättningen från spanska, är en helt unik restaurang på Gran Canaria. Restaurangen är belägen uppe i bergen, ca 15 min taxiresa bortom de vanliga turiststråken i Maspalomas.
Utanför restaurangen reser sig de mäktiga bergen och på andra sidan vägen rakt nerför ett svindlande stup ligger en dalgång som får det att kittlas i magen när man tittar ner. Det är också detta unika läge som bidrar till restaurangens unika charm. Välkommen in i en glittrande vit ombonad miljö som får det mesta runt omkring att blekna i jämförelse. Det går knappt att tro att man egentligen bara befinner sig en kort bilfärd från turismen i Maspalomas och Playa Inglés. Detta är någonting helt annorlunda.

Gran Canaria, C. Ángel Guerra, 45, 35109 Montaña la Data,


4. SAWADEE

Första bästa plan till Thailand? Nej det behövs inte längre. Restaurangen Sawadee Maspalomas tar dig dit på nolltid. Den kreativa och vackra terassen med sandstrand, solstolar, fontän samt uppbyggda bungalowliknande hus att sitta i hittar man uppe på andra våningen av ett shoppingkomplex. Hade vi inte tagit oss upp dit hade vi aldrig kunnat ana att det fanns en sådan här tropisk färgglad oas gömd i ett annars rätt tråkigt köpcentrum. Kommer man dessutom hit på kvällen när mörkret faller förvandlas hela stället till ett neonblinkande palats med tusentals färgglada lampor. Kom hit för tropiska drinkar och äkta thaimat i en enastående miljö.

C. los Jazmines, 4, 35100 Maspalomas


LÄS OCKSÅ: Vinresa till Gran Canaria- lokala viner, vinbodegor & vingårdar

Glöm inte följa @fantasydining på instagram & facebook

One thought on “4 riktigt bra restauranger i Maspalomas på Gran Canaria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.