Bruket i Wiared- glamping, hantverkspizzor & bohoinredning

Letar du efter det perfekta utflyktsmålet i sommar med lagom avstånd från Göteborg? Bruket i Wiared strax innan Borås kan vara svaret på dina önskemål. Detta är en underbar plats där man hittar inredning och blommor, café och stenugnsbageri samt en restaurang som serverar sjukt goda hantverkspizzor. Vill man inte åka hem kan man stanna över i bohemiska glampingtält ute på fältet intill.

 

Två stora vita lejonstatyer hälsar oss välkomna när vi kör in på den lilla grusvägen som leder fram till Bruket. De ger oss en föraning om att den här utflyktsdagen kommer att bli riktigt bra och något utöver det vanliga. Vi möts av ett grönskande område med flera byggnader både i gammaldags och i modernare stil. Det finns fullt av sittplatser runt om i hela trädgården samt i det fina orangeriet för den som söker skuggan. På området finns café, bar, restaurang, stenugnsbageri samt en butik full av bohemisk inredning, växter och blommor. Läs också: 30 annorlunda saker att göra i Göteborg

I butiken hittar man allt från växter, krukor och blommor till snygg inredning. Byggnaden har två våningar som är fullproppade med snygga möbler och inredning som snabbt hamnar på ”vill ha listan”. Mycket i den bohemiska stilen.

Det doftar ljuvligt från den lilla lanthandeln som säljer stenugnsbakat bröd. Här finns även marmelader, marinader och såser samt lite annat smått och gott att köpa med sig hem.

I baren serveras kaffe, te, kyld champange eller kall lokal pilsner och läsk. Valet är ditt.

Men det man absolut inte får missa när man är här är att smaka på den goda hantverkspizzan som görs på napolianskt vis. Wow vilken pizza.

När vi var här serverades tre olika varianter och vi beställde in en av varje. Den första var med tomat, basilika och gräddig burrata, den andra med salami och mozzarella och den tredje varianten var en vit pizza med creame fresh, ricottakräm, pesto med en speciell typ av nöt från Spanien. Hur dom smakade? Ja, gissa själv.

Glamping på Bruket i Wiared

 

För den som vill stanna lite längre på Bruket än bara över dagen finns möjligheten att checka in i ett mysigt glampingtält på fältet ett stenkast ifrån. Det finns 8 st glampingtält på området, inredda med sängar och ett supermysigt altandäck med härliga rottingfåtöljer och bord. Tänk bara på att vara ute i god tid. Dessa underbara boendena  blir snabbt fullbokade och just nu verkar glamping vara det absolut trendigaste man kan göra i sommar Sverige.

Läs också: 30 annorlunda saker att göra i Göteborg

Hitta hit: Bruket i Wiared, Gamla Ryssnäsvägen 1, 504 64 Borås

2 thoughts on “Bruket i Wiared- glamping, hantverkspizzor & bohoinredning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *