Bergs Bistro – Lisebergskaninernas restaurang

Morotsresan, Underlandet och Bergs Bistro (Lisebergskaninernas egna temarestaurang) är bara några av de nyheter som i år gör Kaninlandet på Liseberg större och roligare än någonsin. Dags att plocka fram sin barnsliga sida och gå ”all in” på Lisebergskanintemat. 

 

Kaninlandet på Liseberg är den plats som man garatanterat kommer att hamna på och spendera större delen av dagen på om man har yngre barn. Här finns de kaninrelaterade åkattraktioner som Morotsresan och Underlandet där man får titta in in kaninernas värld under jorden. Det är här kaninerna arbetar med att trycka upp morötter till ytan med alla möjliga trix och knep. Man kan även titta på kaninteater, leka i kaninernas hus, shoppa i kaninbutiken samt äta middag eller fika i Lisebergskaninernas nya temarestaurang Bergs Bistro. Att jag var mest nyfiken på det sistnämnda är kanske inte så svårt att räkna ut. Tillsammans med min femåring spenderade jag en härlig dag i kaninernas värld i Kaninlandet .

21 annorlunda restauranger i Sverige med ett tema 

 

Bergs Bistro- Lisebergskaninernas egen temarestaurang

 

Bergs Bistro som är ny för i år är Lisebergskaninernas egen temarestaurang. Detta är verkligen barnfamiljernas restaurang och hit kan man komma både för lunch, middag eller enklare fika. Pannkakor och köttbullar är storsäljarna på menyn och går att få i både stora och mindre portioner. Det allra bästa är att ”tima in” besöket med teaterföreställningen på  nyascenen som är beläget ett stenkast från restaurangen. Väljer man ett fönsterbord eller att sitta på uteserveringen får man nämligen första parkett över showen där kaninkocken Berg som gett namn åt restaurangen är en av huvudpersonerna. Skulle man missa showen brukar kaninen Berg ofta stå vid sitt skafferi som är beläget precis utanför restaurangen.

Den perfekta vrån i restaurangen för pannkaksälskare. 

Päronbiskvi är Bergs favoritdessert.

Morotsresan, Kaninhuset & Underlandet

I Kaninlandet hittar man även de kaninrelaterade attraktionerna som Morotsresan där man under en snurrande båttur får titta in i kaninernas grönsaksland och se hur de odlar sina morötter och grönkål till restaurangen. I Kaninhuset kan man springa runt och leka fritt och har man tur så är kaninerna hemma och deltar i leken. Missa inte trädgården där man kan studsa runt på den mystiska gröna gräsmattan. Sist men inte minst kan man ta sig en magisk åktur ner i Underlandet som är Lisebergs senaste attraktion. En underbar resa fylld med magi, glass, morötter och kaniner. Mer än så tänker jag inte avslöja, det får ni uppleva själva när ni kommer dit.

För mer tips och inspiration följ gärna @fantasydining på Instagram

Läs också: 30 annorlunda saker att göra i Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.