C.S Lewis Square & Narnia i Belfast

På C.S Lewis Square i Belfast finner man en liten bit av Narnia mitt i city. Här står nämligen flera skulpturer från den magiska Lyktskogen i Narnia. Möt herr och fru bäver, Mr Tumnus, den vita häxan eller varför inte C.S Lewis själv där han står och håller upp garderobsdörren. Ett stenkast bort ligger ”The Lamppost café” vars miljö nästan är som hämtad ifrån sagan.

 

Narnias närvaro på Nordirland är påtaglig, inte bara uppe i Mourne Mountains eller i Tollymore Forest (som sägs vara inspirationen till Narnias landskap samt Lyktskogen), utan även i Belfast där C.S Lewis föddes och bodde sina första 10 barndomsår. Mycket av hans inspiration till böckerna sägs ha kommit från hans tidiga barndomsminnen som är förknippade med Belfast och Nordirland.

 

”Det händer då och då att jag fortfarande inte kan motstå att tittar efter vad som finns bakom tunga garderobsdörrar fyllda av pälsar och vinterkappor”.

 

C.S Lewis Square

C. S Lewis Square är en magisk plats att besöka för både stora som små. De 8 skulpturerna från sagan om Narnia är skapade av den irländske konstnären Maurice Harron till C.S Lewis ära. Följ den gröna slingan runt parken och du kommer att stöta på Aslan, Mr Tumnus, den vita häxan, Domherren Robin, den elaka vargen Maugrim samt herr och fru bäver. Du kommer också finna stenbordet, den magiska garderoben samt C.S Lewis själv. 

 

C.S Lewis Trail

C.S Lewis bodde de 10 första åren av sin barndom i East Side av Belfast. Många av platserna han besökte, saker han såg och personer han mötte från sin barndom var en stor inspirationskälla till hans senare skrivande. C.S Lewis Trail tar dig med till flera av platserna där han växte upp och som inspirerade honom på vägen.

C.S Lewis Trail går man lätt på egen hand och går att ladda ner gratis här. http://www.communitygreenway.co.uk/trails

The Lamppost Café

Inte långt från C.S Lewis Square på The East Side ligger ett mycket speciellt litet café vid namn ”The Lamppost Café”. Som namnet antyder så har caféet hämtat mycket av sin inspiration från Narnia och den magiska lyktskogen. Utanför entren står en ensam lyktstolpe och innanför dörren väntar en spännande miljö med målningar av Aslan och den vita häxan, mysiga krypin och en avskild trädgård. Dessutom verkar årstiden vinter alltid närvara då julpyntet inte riktigt försvunnit trots att det snart är sommar. Men så är det i Narnia. Här råder den eviga vintern. Kom hit för en fika, Afternoon tea eller en härlig brunch. Ett besök på the Lamppost café sätter lite extra guldkant på tillvaron. Särskilt om man kombinerar besöket med C.S Lewis Square eller C.S Lewis Trail.

Pressresa med Visit Britain

2 thoughts on “C.S Lewis Square & Narnia i Belfast

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.