Christon Café, Tokyo

I Japan är kristendomen, kyrkan och Jesus något främmande, annorlunda och exotiskt, kanske till och med en aning skrämmande. I alla fall såvida spännande att dom kan göra själva grejen till en temarestaurang. Christon café finns i områdena Shibuya och Shinjuku. Vi valde att besöka den som ligger i Shinjuku.

Temat bygger främst på mystiken i den katolska religionen och kyrkan. Jag skulle ljuga om jag sa att Christon Café inte tillhör kategorin bisarrateman för det gör den. Djävulen och helgon är inslag på både menyn och inredningen. Kristen som jag ändå är någonstans i grunden har jag ändå inget emot detta. Faktum är att jag aldrig varit i en sån trevlig kyrka! De är rymligt och vackert, god mat och avslappnande musik och man får dricka vin!!. På något sätt har japanerna lyckats få det här stället att inta en näst intill helig atmosfär, bisarrt tema eller ej, jag tror allt ligger i betraktarens öga. Jag gillar det här verkligen, mer spännande upplevelse en det här får man leta efter. Tänk då på hur det är för Japanerna!!!

Menyn är din bibel!Vi beställer både heliga och syndiga rätter. Man får väl ändå anta att ormen är den som lurade Eva?

Porten till himlen eller helvetet? Vad tror ni?

3 thoughts on “Christon Café, Tokyo

  1. Åh gör du! Nu blev jag jätte jätte avundsjuk! Konstnärsbyn på Bali står högt upp på listan av ställen jag måste besöka. Har googlat mängder av bilder därifrån. Carolina Gynning var där förra året och jag blev helt frälst i hennes berättelser därifrån. När åker du?

    En annan sak, jag är grymt avundsjuk på det liv du reser, fullproppat med resor, hur tusan lyckas du får ledigt från jobb så mycket – och den ekonomiska delen – jag har svårt att få det att gå ihop – resedrömmarna med mitt ”verkliga” liv. Är det för privat så ignorera min nyfikenhet=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *