Dublin GhostBus tour

SAMSUNG CSCHoppas ni är redo och att ni håller i er .. för nu åker vi! Vi börjar med en liten rundtur i bussens olika smårum. Här finns en hel del skrämmande och rejält läskiga föremål och tavlor. Vi finner även en lurig typ som försöker tvinga oss spela poker. Man kan just undra vad insatsen är? 

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCEfter att vi gått igenom bussens knarrande korridorer med gamla tapeter på väggarna går vi upp för den branta trappan där vi får våra sittplatser. Det vi får vara med om under resans gång är ett skådespel av berättelser och lustigheter. Skrämmande och roliga på samma gång.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCBussen stannar vid två tillfällen under färden. Det första stoppet är vid Christ Church. Men detta är långt ifrån ett vanligt kyrkbesök. Vi ska ner till kyrkans katakomber. kyrkans undre värld. Vad många inte känner till är att just detta ställe kallades för ” The Hell”. Detta av flera anledningar. Främsta anledning var att för mycket länge sedan var det här en plats där allt kunde köpas för pengar. Allt som annars var olagligt. Hemska saker förekoms här. Vi får också höra historier om  ”The Hellfire club” och ”varulvar” under vårat besök nere i valvet.

Något händer med mig här nere… Nu menar jag på riktigt. Jag får ingen luft och börjar svettas. Lyckas på något sätt ta mig ut och låser mig ute från kyrkan. Jag kan inte riktigt förklara det här. 

SAMSUNG CSCDet andra stoppet blir på en kyrkogård inne på ett ruinområde. Här finns det som tur var mycket luft eftersom den plats vi besöker är en ruin utan tak. Den här platsen är mycket gammal. Vår spökguide berättar att han själv ogillar att vara här väldigt mycket. Han säger flera gånger – This place is very bad! Men han säger att trots alla fruktansvärda saker som ägt rum innanför dessa stenväggar så har också många goda ting ägt rum. Så som det blir när en plats är väldigt gammal. Det finns definitivt en aktivitet av både gott och ont. Våran kamera som annars alltid lyder oss bara vägrar fokusera. Jag skyller på att det är spökenas fel. Den sista bilden på ruinkyrkan ser ut som den är hämtad direkt från en skräckfilm.

SAMSUNG CSC

Vi kliver ombord på vår buss igen aningen uppskrämda. Dags att åka in till Dublins centrum igen.  Sätta oss på något mysigt hak och komma på andra tankar..Bäst att passa på att spela lite kortspel innan resan tar slut i alla fall.

SAMSUNG CSC

Vill ni veta mer om Dublins Ghostbus

4 thoughts on “Dublin GhostBus tour

  1. Scary! Jag har hängt med på din resa i Dublin och det har varit kul att se alla restauranger. Har dock inte kommenterat så mycket. Först var vi i Polen med begränsat Internet, och sen vi kommit hem har jag legat efter… 😉 Har bestämt mig att rensa lite i mina bloggar, följer alldeles för många. Din kommer jag fortsätta följa!

  2. Pingback: Dublin – 13 saker man inte får missa på sin weekendresa | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.