Dunbar´s Close Secret Garden

Jag hade hört talas om hemliga trädgårdar, gömda i gränderna på The Royal Mile och hoppades så att vi skulle hitta en. Vi rullade ut med barnvagnen tidigt på morgonen på kullerstensgatorna i Edinburghs Old Town och gav oss iväg för att leta.

När vi vandrat en bit ner mot Holyrood Palace fann vi Dunbars Close och bestämde oss för att gå in i den smala passagen och titta. Dunbar’s Close Garden visade sig vara en helt underbar grön oas med välskötta buskar och vackra blommor. Jag blev förvånad över att trädgården var så stor, det hade jag aldrig kunnat gissa utifrån gatan. Lätt att missa om man inte håller ögonen öppna. Det var lite av en dröm att ha hela den här hemlighetsfulla trädgården helt för oss själva. Vi blev lite förtrollade av upplevelsen och den känslan stannade kvar resten av dagen. Vi hade världens bästa dag.

HITTA HIT: 137 Canongate, High street, Edinburgh

10 thoughts on “Dunbar´s Close Secret Garden

  1. Oj så vackert, det är ju guld att jitta gömställen. Vi har en sån festival här i Uddevalla, Gömda Glömda gårdar när man en dag på året öppnar upp alla för allmänheten. Det är kul! Då är det utställningar och musikevent och allt möjligt som gömmer sig där inne.

  2. Så fint ni haft det i Edingburgh! Har kännt igen en hel del från dina bilder från vprt besök där för ett par år sedan. Men denna trädgård är helt ”ny för mig” . Jätteroligt att få se den och göre ett besök här med er-
    Härliga bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.