East Side Gallery, Raw Tempel och Urban Spree

DSC_0271Andra dagen i Berlin promenerade vi hela vägen från vårt hotell i Neukölln till stadsdelen Friedrichshain. Uppfriskande att vandra lite och som vanligt får man fler intryck och får se mer av stan när man väljer att färdas till fots. Det är också på den här vägen vi hamnar på lustiga Tiki Heart där vi äter en pannkaksfrukost.

#EAST SIDE GALLERY 

Första stoppet efter frukosten blir vid den kvarvarande delen av Berlinmuren och East Side Gallery som är världens längsta utomhusgalleri. Muren är 1313 meter lång och på murens östra sida finner man ca 160 målningar som är gjorda av konstnärer från hela världen.

Efter att ha gått hela sträckan och kollat in muren och de flesta utav målningarna, känner vi oss nöjda och bestämmer oss för att promenera vidare.
DSC_0269DSC_0266 DSC_0272DSC_0265DSC_0268 DSC_0262DSC_0259DSC_0264DSC_0255 DSC_0270 East side GalleryDSC_0274#RAW TEMPEL

Nästa stopp i stadsdelen Friedrichshain blir vid Raw Tempel som är ett gammalt reparations- och underhållsområde för tyska järnvägen. Området har stått tomt och öde i flera år tills det kreativa letade sig hit. Idag är det ruffiga området fullt av spännande verksamheter som workshops, klätterväggar, en mathall, barer, klubbar, caféer, aktiviteter och väldigt mycket graffiti. Här är det alltid något på gång.

RAW BERLINraw DSC_0281

DSC_0282 DSC_0283 # URBAN SPREE

Alldeles intill hittar man Urbans Spree som är som ett kreativt center för konstnärer och kreatörer. På det 1700kvm stora konstnärliga utrymmet som är tillägnad den urbana kulturen hittar man utställningar, konstbutik, bokhandel, uteservering och mycket mer.
DSC_0288 DSC_0289 Urban spreeEfter det här hoppar vi in i en taxi (för tiden rinner iväg alldeles för fort) och åker till stadsdelen Kreuzberg där det finns två barer som vi bestämt oss för besöka.Tiden går fort när man har roligt. Inför vår middagsreservation för kvällen hinner vi inte åka tillbaka till hotellet och byta om utan får istället hoppa in i ännu en taxi och åka raka vägen till restaurangen.

4 thoughts on “East Side Gallery, Raw Tempel och Urban Spree

  1. Visst ser man mycket mer när man promenerar och upplevelsen blir ju så annorlunda. Kreuzberg har jag besökt, men det var några år sedan.
    Och ni har ju verkligen utnyttjat tiden bra.
    Ser fram emot fller inlägg. Ja, du har föörstått att jag uppskattar dem…
    Stort tack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *