Tiki Heart Café- Pannkaksfrukost i Berlin

frukost i BerlinNi vet när man skippar frukosten på hotellet och istället bestämmer sig för titta in på första bästa ställe man går förbi på vägen, men det slutar med att man går och går och inte hittar något. Alla har nog varit med om det här någon gång. Magen kurrar och man blir bara mer och mer frustrerad. Då blir man lite extra lycklig när man plötsligt hittar en skojig Rockabillybar i tiki-modell, som serverar smarriga blåbärspannkakor. 

Så ja, det är lite av en slump att vi trillar in på detta stället som visar sig vara både ett tiki-café och en Rockabillybutik. Butiken ligger en trappa ner och caféet en trappa upp. Det bästa av allt, här serveras blåbärspannkakor och god cappuccino. Precis det vi önskade oss. Plötsligt känns det som att det var en superbra idé att skippa den vanliga hotellfrukosten. Humöret kan sannerligen ändras på några sekunder.

Tiki Heart berlin Tikibar BerlinDSC_0239 Miljön inne på Tiki Heart är allt annat en tråkig. Det finns prylar och detaljer precis överallt. Trämasker, hula-hula dockor, parasoller, leopardsoffor och lustiga lampskärmar i en salig bandning. Visst ser det lite ut som ett hemmabygge, men det är också det som är charmen över stället.

DSC_0235

DSC_0232DSC_0229 DSC_0244 DSC_0243Vi suger i oss lite energi och börjar vandra igen. Mot nya äventyr vår andra dag i Berlin. Vi har många spännande grejer planerade för dagen.

HITTA HIT: Tiki Heart, Wiener Straße 20, 10999 Berlin, Tyskland

9 thoughts on “Tiki Heart Café- Pannkaksfrukost i Berlin

  1. Efter att tidigare oftast ha skippat att köpa till frukost om det inte ingår, så har jag övergått till att alltid välja hotell med bra frukost och köpa till detta. Jag blir för hungrig om jag ska vänta in at både sällskapet och jag har duschat, valt kläder och sminkat oss och sen i tillägg ska hitta ett ställe för frukost. Har man frukost på hotellet kan smink vänta och om sällskapet är trögt med morgonrutinen så kan jag bara gå ner och börja.

    • Jag håller med, det är mycket smart att göra så. Borde verkligen göra det samma för att undvika att bli frustrerande hungrig. Jag minns särskilt en gång i Budapest då vi skippade frukosten och gav oss ut på utflykt. Det slutade med att vi åt frukost klockan 5. Behöver jag tillägga att vi båda var rätt lättretliga vid det laget 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *