Ett besök på Victorian Steampunk Lab i Göteborg

Så fort man kliver innanför dörren på Victorian Steampunk Lab på Victoriagatan i Göteborg, blir man teleporterad till en ångmaskinsrykande viktoriansk science fictionvärld. Det bubblar, skummar och ryker från experimenten och kittlarna i baren. Alkemisterna bär tidsenliga kläder och inne i restaurangen finner man både ångmaskiner, kugghjul samt luftballonger.

 

Till min stora glädje finns det numera två restauranger i Göteborg med steampunktema. Min favoritbar Steampunk Bar på Kungsgatan har nämligen fått en ung och hipp lillasyrra. Oavsett om man väljer att äta i restaurangen, ta en rykande cocktail i baren eller själv vara med och experimentera nere i källaren tillsammans med Professor Wollstone och hans mystiska assistent, så kommer man att få vara med om en rykande kul kväll på Victorian steampunk Lab.

.

 Mat & Dinkmenyn

På meny finner man allt från smått & gott, deli, och ”sharing rätter” till större huvudrätter samt  avsmakningsmeny. Den spännande avsmakningsmenyn för 329kr/pers (som vi gärna testar nästa gång vi kommer på besök) består av utvalda favoriträtter från köket som råbiff, pilgrimsmussla, chevre cloudtoast, ankbröst och regnsbågsrom på rotfruktschips. Det vattnas i smaklökarna redan.

I drinklistan hittar man allt från klassiska drinkar och exklusiva cocktails till avancerad dryckeskonst. De drinkar som kommer direkt från labbet är naturligtvis lite extra intressanta. Både att smaka och titta på. Vad sägs om en ”Portion of black magic”, en ”Health portion” eller varför inte en ”Greater spellpower elixir” som sägs likna ett urinprov från Hulken…

.

Stmapunkinredning

Inredningen inne på Victorian Steampunk Lab är både stilren och elegant, samtidigt som den är annorlunda, knasig och kul. Lägg märke till de små steampunkgubbarnas ansikten som finns gömda lite varstans inne i restaurangen. Ett tips är att kolla lite extra inne på toaletten samt i vinkällaren.

Du kanske inte visste att du gillade steampunk innan du kom hit, men när du går härifrån gör du det kanske med ett nytt nyupptäckt intresse. Kom hit uppklädd med steampunkkläder nästa gång så blir besöket ännu roligare. Glöm inte hatten och brillorna.

Hitta hit: Victorian Steampunk Lab, Viktoriagatan 2B, 411 25 Göteborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *