Steampunk Bar, Göteborg

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE.  Igår gjorde vi ett besök på nordens första Steampunk bar och restaurang. Steampunk är viktoriansk sciensefiction som utspelar sig under 1800-talets industrialisering. Den grundar sig i ångmaskiner, luftballonger och annan teknik från den industriella revolutionen. Steampunk innehåller futuristisk teknologi, så som 1800-talets människor kan ha föreställt sig den. Denna subkultur har slagit igenom runt om i välden och nu har den även kommit hit!

När man stiger in på Steampunk bar i Göteborg känner man genast att man hamnat på ett mycket unikt och speciellt ställe. Personalen bär steampunk inspirerade kläder allt ifrån glasögon och hattar till viktorianska korsetter. Det ryker, sprakar och bubblar bakom baren. Allt detta i en mycket trevlig och bara något annorlunda inredd miljö.Helt klart ett vinnande koncept!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCINREDNING: Det går inte att säga annat än att det ångar steampunk här inne.Många roliga detaljer på väggar och bord. Själva möblerna är coola i sig. Vill man äta gör man det på första våningen och vill man bara ha nått att dricka sitter man i baren eller på det trevliga loftet.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCDRYCK: Det finns många ovanliga och spännande öl-sorter i dryckesmenyn. Alex tog sig en liten ölprovningen medans jag tog på mig att testa drinkarna.SAMSUNG CSCMin första drink hette Wicked Forest och presenterades med orden det var en gång i den mörka skogen….. Drinken kom in rykandes till mitt bordSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCNästa drink blev ”The old man´s pocketflask”. En fickljummen flaska fylld med en örtig apelsindrink. När man sedan häller innehållet i glaset händer spännande saker.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSist men inte minst testar vi tillsammans ”Another Vicious Farmer” som kanske är världens skummaste drink. I alla fall om man tänker fruktskum.SAMSUNG CSCAlla drinkarna vi testade var fenomenala. Blandades av dom duktiga bartendrarna Alex och John. Vill man ha annorlunda, välgjorda och grymma drinkar är det helt klart hit man ska gå.SAMSUNG CSCHITTA HIT: STEAMPUNK BAR , Kungsgatan 7A, Göteborg

4 thoughts on “Steampunk Bar, Göteborg

  1. Pingback: Helkväll på @Steampunk Bar, Göteborg | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

  2. Pingback: Göteborgs mest annorlunda restauranger | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *