Fairytale- ett magiskt sagocafé i Aten

I området Nea Filadelfia som är en förort till Aten, finns ett magiskt café som transporterar sina besökare rakt in i en sagovärld. På Fairytale möts man både av Disneyprinsessor, elaka häxor samt flera av karaktärerna från Alice i Underlandet. Dessutom serveras magiska bryggder, giftgrön tvättsvamp samt desserter så stora så att de borde komma tillsammans med en varning. 

 

Den vita kaninen på utsidan av caféet visar att man kommit rätt. Ta ett djupt andetag och följ med in. Du kommer inte tro att det är möjligt, men vips så kommer du befinna dig i saga.

Gå igenom trädgården och fortsätt in genom nästa dörr. Du kommer tappa andan av förvåning.

Det är så mycket som försiggår i inredningen på Fairytale så att det är svårt att ta in allt på en och samma gång. Varje skrymsle och vrå är fyllt av något magiskt. Som att komma till Disneyland fast utan karuseller och åkattraktioner. Spelkort och röda rosor hänger i taket, golvet är en schackbräda, rörliga tavlor pryder väggarna och rummen är fyllda av sagokaraktärer. Säg hej till Hattmakaren, Hjärter dam, Malificent, Törnrosa, Snövit samt Skönheten och Odjuret. Moderna fantasykaraktärer som Arya Stark och har också letat sig in i inredningen efter en närmare titt.

En sagobok som innehåller menyn anländer till bordet tillsammans med en liten skål med giftgrön tvättsvamp som delas ut som ett litet provsmak. Den visar sig smaka söt sockerkaka.

Från menyn som innehåller alla sagofigurers egna favoriter beställer vi in kaffe, pannkakor samt våfflor med extra allt. Efterrätterna är enorma och helt omöjliga att äta upp själv. Men så ska det vara i en sagovärld, likaså att man inte heller går upp ett enda gram efter att man slutat äta. Hur skulle disneyprinsessorna annars hålla figuren?

Så här tar man sig dit

Till Nea Filadelfia tar man sig relativt enkelt med tunnelbanan från centrum. (ca 7 hållplatser). Grön linje går hela vägen från Monastiraki. Därefter tar det en promenad på ca 10 min att komma fram till Fairytale.

Hitta hit: Tripia 48, Nea Filadelfia 143 41, Greece

4 thoughts on “Fairytale- ett magiskt sagocafé i Aten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.