Min barguide till Aten- 10 unika & annorlunda barer

Vilken kategori tillhör du? Den sorten som helst hänger på glamorösa cocktailbarer, hippa men enkla ölkaféer eller i vinbarer med levande stearinljus bakom tunga sammetsgardiner? Kanske dras du till innergårdar med lummiga trädgårdar eller blir lockad av tonerna av ljuv 20-tals musik som hemlighetsfullt strömmar ut från en lönnkrog?

 

Likt detektiver har vi smugit omkring om natten och gjort det hårda jobbet åt er. I den här guiden kan vi tipsa om våra personliga favoriter samt guldkornen i staden som garanterat blir ett säkert kort för dem som är ute efter något unikt och annorlunda. Skriv upp era favoriter på to-do-listan redan nu.

 

1. Tazza all Day Winebar

Tazza all Day Winebar är en vacker restaurang & vinbar med en mycket speciell atmosfär. Uteserveringen pryds av fransiga lampskärmar i alla dess färgtoner och innanför dörren inne på restaurangen gömmer sig en elegant barockmiljö a la Marie Antoinette med antika möbler, guld och kristall. Här kan man njuta av ett glas vin tillsammans med en härlig ost eller charkbricka, lunch, middag eller bara en kopp kaffe på den soliga uteserveringen under valfri lampskärm.

Pentelis 9 och Petraki 5, hörn, Aten 105 63

 

2. Drunk Sinatra

För den som söker ett hippt och trendigt ställe där Atenborna träffas och festar själva är Drunk Sinatra ett säkert kort. Drick drinkar, ät pizza och lyssna på Djs. Det är en order från Fr. Sinatra.

Thiseos 16, Aten 105 62

 

3. Athens Speakeasy

För att hitta till Athens Speakeasy måste du först känna till att den existerar. Du måste med andra ord läst om den här eller fått nys om den någon annanstans. I vilket fall var det något som väckte din nyfikenhet. Sök upp adressen och titta efter en anonym dörr där folk emellanåt kommer ut och in, där innanför gömmer sig en speakeay som för dig med till en svunnen tid av jazz, cigarrdoft och legendariska drinkar.

105 62, Lekka 12, Aten, 105 62

 

4. Beer time

Är du en av dem som föredrar öl och har ett intresse för microbryggerier är ”Beertime” i Psyrri platsen att besöka. Här finns ett stort utbud av öl, IPA och APA från bryggerier från hela Grekland samt ett spännande sortiment från andra delar av världen. Är man intresserad av att testa nya sorter rekommenderar jag varmt att gå hit. Öl-timmen är slagen…

 Pl. Iroon 1, Aten 105 54

 

5. Kings theater  & Winebar

Man har varken sparat in på krutet eller dramatiken utanför pampiga Kings theater & Winebar. Den spektakulära fasaden utanför pryds både av Effieltornet, Big Ben och Frihetsgudinnan. Innanför är stället minst lika imponerande. Här dinerar man mitt bland glittrande änglar, blomsterarrangemang och statyer. Ta ett varv och se om ni kan hitta Mästerkatten i stövlarna, han gömmer sig någonstans i inredningen. Tiden runt jul är lite extra magisk att komma hit på eftersom man tagit det här med julstämmning på fullaste allvar samt möjligtvis något steg längre än de allra flesta.

 Karaiskaki 26, Aten 105 54

 

6. Noel

Noels lyxiga och glamourösa cocktailbar tillalar nog de allra flesta. Pizzorna med burrata går heller inte av för hackor. Kom hit och njut av din ”Holiday”, det är detta stället är till för enligt dem själva.

Kolokotroni 59B, Athina 105 62

 

7. Six Dogs

På Six Dogs bakgård finner man en lummig trädgård med injudande träbänkar. En av Atens oaser att rymma till en varm dag eller en ljummen sommarkväll.

 Avramiotou 6-8, Aten 105 51

 

8. Birdman

Birdman är den här barguidens joker. För hur konstigt det än låter så var det i Aten vi hittade den godaste japanska grill-och pubmaten någonsin. Birdman är helt enkelt fantastiskt och det är hit man ska gå när magen kurrar och man längtar efter något magiskt gott att tugga på till sin kalla öl. Vad sägs om läcker yakitori, japansk råbiff eller biffnigiris värda en tår av lycka. Jag lovar att detta förmodligen är ett av de bästa tips jag någonsin kommer ge er.

Voulis 35, Aten

 

9. Juan Rodriguez 

Är du ute efter en sofistikerad cocktailbar som för tanken till The great Gatsby så är miljön inne på Juan Rodriguez något aldeles extra. Bakom sammetsröda gardiner gömmer sig en värld av lyx, glamour och klirrande champangeglas.

 Pallados 3, Aten 105 54

 

10. Baba au Rum

För romälskaren finns det ett ställe i Aten dit man ska rikta sin uppmärksamhet till lite extra. Baba au Rum är nämligen en cocktailbar särskilt specialiserad på att tillverka magi tillsammans med rom. De har blivit uppmärksammade med titeln att vara en av världens bästa rombarer. Deras ”The Avant Garde coctails meny” är helt genialisk, med spännande och extraordinära smakkombinationer.

Klitiou 6, Aten 105 60

Läs också 7-charmiga stadsdelar i Aten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *