Fisherman´s Wharf – Inspelningsplatsen för taiwanesiska dramasåpor

Om vi hade tillbringat mycket mer tid framför TV:n på hotellrummet i Taipei så hade vi antagligen genast känt igen Fisherman’s Wharf från någon av de taiwanesiska kärlekssåporna. Dessa såpor är oerhört populära i Taiwan och de allra flesta spelas in här i Fisherman’s Wharf.

 

Fisherman Wharf ligger i Tamsui som är beläget strax utanför Taipei. Platsen är känd för sina vackra solnedgångar, skaldjur och sina många färgglada båtar i hamnen. Många kommer hit för att promenera hand i hand på den långa piren där många kärleks – och dramascener utspelar sig i såpornas värld eller för att ta en selfie vid ”lovers bridge” som är Fisherman’s Wharf största sevärdhet. Vissa kommer även hit för att lova varandra evig trohet. Glömde jag nämna att Fisherman’s Wharf är en populär plats för giftermål.

Lover´s Bridge

Som många andra turister så hamnar vi först vid ”Lovers bridge”. Bron som är Fisherman´s Wharf främsta landsmärke invigdes passande nog på alla hjärtans dag den 14 februari 2003. Här vill alla ta det perfekta fotografiet med sin käresta med kärleksbron i bakgrunden. På kvällstid lyser den annars helt vita bron upp i regnbågens alla färger.

Piren

Efter vi tagit oss över på andra sidan bron promenerar vi på den långa romantiska piren som ofta ses i de taiwanesiska såporna på TV. Det är en mycket bildskön plats så jag förstår att den gör sig utmärkt för kärleksscener. I hamnen står de färgglada fiskebåtarna på rad och havet glittrar. Fisherman’s Wharf är vackert, perfekt och näst intill lite overkligt. Som en filmstudio där statisterna slutat för dagen och allt är tyst och lugnt. Förutom turisterna vid kärleksbron känns det som vi är de enda som är här.

 

Fiskmarknad & Seafood

Fisherman’s Wharf är också känt för sina många fisk- och skaldjurs restauranger. Vi tog först ett varv inne i Tamsui Fish Market. Därefter gick vi en trappa upp för att boka bord på fiskmarknadens ”seafood restaurant” som låg på andra våningen. Just den här dagen firade ett ungt taiwanesiskt par sin bröllopsfest på restaurangen. Trots bröllopsfesten lyckas personalen ändå klämma in oss på ett bord vid sidan av. Det kändes nästan som att vi fick vara med på ett hörn av bröllopsfesten. Varken bröllopsparet eller bröllopsgästerna verkade ha något emot att vi var där. Vi valde dock att inte fotografera för säkerhets skull.

På fiskmarknadens ”Seafood restaurant” delade vi på sashimi av lax och tonfisk, helgrillad fisk samt en tallrik smakrika xo-räkor. Allt smakade färskt och utsökt. Till maten serverades en kanna nypressad melonjuice som var en riktig törstsläckare i värmen.

 

Tamsui

Efter en heldag i Fisherman’s Wharf tog vi båten tillbaka till Tamsui. Innan det var dags för hemfärd tillbaka till hotellet i Taipei besökte vi Tamsui old steeet och marknaden intill floden. Det märktes tydligt att det var helgdag för många familjer och par hade samlats vid floden. De har picknick, dricker bubble tea och låter barnen leka med radiostyrda bilar och bollar på den stora gräsmattan. Till skillnad från Fisherman’s Wharf är Tamsui livligt. Vid marknaden är det fullt av folk, matdofterna från matvagnarna sprider sig i luften och glada ungdomsgäng spelar musik och uppträder. Kommersen på Tamsuis gator är i full gång. Det är något med Tamsui som ger mig sköna vibbar av Hawaii och jag älskar varje sekund av att vara här.

Ta sig hit

För att komma till Tamsui tar man Tamsui Xinyi Line från Taipei main station. För att komma till Fisherman’s Wharf är det enklaste och populäraste sättet att ta sig dit med båt. Dessa båtar avgår vid floden i närheten av marknaden i Tamsui. Båtresan tar ca 20 min och avgår ungefär en gång i timmen.

2 reaktion på “Fisherman´s Wharf – Inspelningsplatsen för taiwanesiska dramasåpor

  1. Vilka fantastiska platser och bilder! En helt ny värld för mig som ju inte varit där. Otroligt ändå att Fisherman’s Wharf var så tom på folk. Det måste ha varit en häftig känsla, just att det kändes som en filmmiljö.

    Fisk- och skaldjursrestauranger tackar man ju inte heller nej till! 🙂 Detta ser absolut ut att vara ett resmål som skulle passa mig.

  2. Tack Anna. Ja det var en underlig känsla. Tänker att det kanske inte var säsong eller nått. Kul att nästan ha hela stället för sig själv. Kände vibbarna av True man show eller vad den där filmen hette med Jim Carrey.

    Alltid gott med skaldjur 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *