Gläntans BBQ – varje bord med egen gasolgrill där gästen själv får grilla

Vid det här laget kanske du redan är en världsvan grillmästare hemma i trädgården, men vad sägs om att höja ribban en aning? På Gläntan BBQ & Lounge i Ystad Sandskog är det nämligen du som blir den grillansvarige kocken och får en egen gasolgrill vid bordet.

 

Konceptet är klockrent! I en skogsglänta under trädkronorna är bord och stolar utplacerade mitt i grönskan. Varje bord har en egen gasolgrill och gästerna som kommer dit blir själva kvällens kockar. Gästen väljer vad som ska grillas och ansvarar för själva grillningen. Sen är det bara att plocka sallad, grillsåser och tillbehör i salladsbuffén som ingår. Lätt som en plätt, eller hur?

 

Konceptet

Konceptet är minst sagt unikt och jag har inte sprungit på det någon annanstans i Sverige tidigare. Enligt dem själva är de också Sveriges första restaurang där du som gäst har en grill vid bordet. Det borde även ha sina fördelar för den som kom på idéen till detta grillparadis då man både kan leverera gästen en kul och annorlunda upplevelse samtidigt som man kanske inte behöver ha lika mycket personal i köket.

Läs också: 22 annorlunda restauranger i Sverige med ett tema

Men det är förstås inte bara själva grillningen som gör Gläntans BBQ så unikt, det är också själva gläntan som restaurangen ligger i.

Föreställ dig att du sitter i en svensk djungel med lysande lampor som hänger ner från trädkronorna, en doft av grillmat som sprider sig mellan borden samt med en skön stämmning där det spelas reggae och liveband från utomhusbaren. Detta var mitt första intryck av platsen.
Så enkelt, så smart och så kul. Nästan så att jag önskar att det var jag själv som kom på idén.

 

Hur var då kvalitén på grillmaten?

När man har den här typen av restaurangkoncept är kvalitén på det man ska grilla naturligtvis av stor vikt. Även detta lyckades Gläntans BBQ imponera med. Vi fick in två rediga ryggbiffar med kappa och med Alex framför grillen kunde inget gå fel. Det rekommenderas att en person i varje sällskap tar på sig rollen som grillmästare och i vårt lilla sällskap var det ingen tvekan om vem som skulle ta den rollen.

Annat grillbart att välja på från menyn var bl.a fläskkarré, halv kyckling, hamburgare m.m. Det fanns också mycket gott att dricka från baren samt en bra vinlista.

 

Vad gör man om det regnar då?

Jo, det har vi faktiskt svaret på eftersom det började regna näst intill tropisk nederbörd ca 10 minuter efter att vi intagit våra sittplatser i gläntan. Tack vare stora parasoller så klarade vi av detta hyfsat bra och till och med grillmästaren kunde stå till största delen under parasollets skydd. Ett glatt humör skadar heller aldrig i sådana här lägen.

Efter att grillningen var avklarad och vi var mätta och belåtna stannade vi kvar en stund i gläntan för att lyssna på livebandet i baren. Vi hade det så trevligt att det till och med hann bli lite mörkt i skogsgläntan och belysningen kom i gång på riktigt.

För fler tips och inspiration på annorlunda restauranger och upplevelser i Sverige, glöm inte följa @fantasydining på Instagram.

Hitta Hit: Gläntans BBQ, Österleden 93, 271 60 Ystad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *