Checka in ett f.d bankvalv på The Vaults Hotel

En gång i tiden var den palatsliknande byggnaden i Helsingborg stadens bank. Idag vilar The Vault Hotel under ett bankvalv från förra seklet. Den eleganta miljön och det pampiga glasvalvet i entrén bidrar till att den spännande bankhistorien och mystiken lever kvar i väggarna.

 

Att det här hotellet är speciellt förstår man ju redan av namnet. ”The Vault” betyder ju bankvalv på engelska och byggnaden ritades som ett bankpalats vid slutet av 1800-talet. Med så mycket historia och i en sådan elegant och fashinabel miljö kan en hotellövernattning här inte bli annat en minnesvärd. Glöm inte följa @fantasydining för fler tips och information.

 

Entrén

Det börjar redan vid entrén då man möts av den rosa romantiska blomsteringången samt det eleganta kupoltaket i glas. Man blir genast omsvept av en känslan av lyx, glamour och romantik. Den ovala cocktailbaren i mitten av salongen andas gammaldags stil medan resten av inredningen är så modern och instagramvänlig som den kan bli.

Läs också: 10 coola &annorlunda restauranger i Helsingborg

 

Originalhissen i byggnaden påminner gästerna om tiden som flytt. Vem vet, kanske är den rent av en genväg direkt ner till bankvalvet. Tänk om lite guldmynt finns kvar där nere någonstans ? Hissen får mig att tänka på trollkarlsbanken Gringotts i Harry Potter.

 

 

Sviten 

Lyxigare svit än den här får man leta efter. Vi bodde i en rosa fluffig dröm med blommiga tapeter, stora fönster samt en fransk balkong med stans bästa utsikt. Champagnen stod redan på kylning och chokladpralinerna var uppdukade, redo att ätas när vi anlände. Det går inte annat än att känna sig en smula glamourös i den här miljön. Det finns egentligen ingen anledning att lämna rummet när man är här annat än för att ta en cocktail nere i hotellobbyn eller för att äta en bit mat nere i hotellets läckra italienska restaurang. Men om man absolut inte vill lämna rummet kan man förstås beställa upp till sviten.

Utsikten

Tittar man åt höger får man utsikt över Kärnan som är Helsingborgs främsta sevärdhet. En plats som ger lite ”Game of thrones-känsla” med sin branta trappa, tinnar och torn.  Tittar man istället åt vänster får man vyn över paradgatan ända ner till vattnet och hamninloppet. Ingen dålig utsikt kan jag lova.

 

Mat & dryck 

I den snygga hotellobbyn kan man unna sig en cocktail i stil under det pampiga kupoltaket i glas och på Trattoria Venti som är hotellets italienska restaurang hittar man läckra italienska rätter. Det finns även en annan matsal intill där man hittar den goda frukostbuffén på morgonen. Vi hade andra middagsplaner den här kvällen så vi nöjde oss med varsin cocktail i baren.

Läs också: 21 annorlund hotell att checka in på i Sverige i sommar 

Hitta hit: Stortorget 20, 252 23 Helsingborg

One thought on “Checka in ett f.d bankvalv på The Vaults Hotel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.