Hello Kitty i Taipei – Ett rosa drömcafe och upplevelserna du inte får missa

Förbered dig för en omtumlande sockerchock. Hello Kitty Kitchen & Dining i Taipei är ett sockersött drömcafé med extra allt. Slå dig ner i en rosa soffa med rosett och låt sockret komma. Det är lika bra att ge upp allt motstånd. Det finns ingenstans att fly. Här finns det sockersöta precis överallt. 

Hello Kitty är stor i Taiwan. Så pass stor så att en hel avdelning vid terminal 2 på Taoyuan International AirPort är tematiserad av henne. Hur som helst så kom vi tyvärr aldrig dit eftersom vi flög från Terminal 1. Vilket var en stor besvikelse. Men som tur var fick jag ändå trösta mig på Hello Kitty Kitchen & Dining som ligger i Zhongzheng District i Taipei. Ett sockersött rosa drömcafé som borde lugna mitt sockersug för flera år framöver.

Restaurangen är inredd i rosa och blått med soffor med söta rosetter. Personalen bär rosa klänningar med broderade förkläden. Allt inne på Hello Kitty Kitchen & Dining är urgulligt och supersött.

Hello Kitty Kitchen & Dining Meny

I den sockersöta menyn finns flera varmrätter, sötsaker och drinkar som skapar stort ”vill ha” begär. Allt från söta Hello Kitty hamburgare och pizza till Hello Kitty- formade risrätter. Desserterna i menyn är som en dröm och jag skulle vilja smaka på precis allting.

Vi börjar vår middag på Hello Kitty Kitchen & Dining med varsin Hello Kitty-pizza. Men innan vi får in pizzorna blir vi bjudna på varsin svampsoppa med bröd till förrätt. Medan vi äter soppa och pizza får vår son in sin sin enormt stora waffeltallrik som serveras med glass. Vilken lycka! Får erkänna att vi blev lite avundsjuka på den. Även jag och Alex beställde in varsin sötsak till efterrätt. För vi var väl medvetna om att det inte blir sötare än så här någon annanstans. Vill man ha en sockersöt dessert, är det här man ska beställa den.

Hello Kitty bröd med svampsoppa

Hello Kitty drinkar

Hello Kitty pizza

Hello Kitty waffles

Hello Kitty pudding

 Hello Kitty lemon tartar

5 till saker i Taipei du måste uppleva om du är ett Hello Kitty-fan

 

1. Flyg med ett Hello Kittyplan – Är du ett äkta Hello Kitty-fan bör du överväga att boka ditt flyg med Ewa air där du får chansen att resa i ett Hello Kitty-flygplan. Allt från incheckningen till flygbiljetterna är i Hello Kitty stil. Den ultimata drömmen för ett Hello Kitty-fan. Om du ska resa vidare från Taipei till någon annan asiatisk stad är detta flygbolag perfekt. Jag bara måste få resa med dem någon dag.

2. Terminal 2 på Taoyuan International AirPort- Det är inne på terminal 2 på flygplatsen man hittar den tematiserade Hello Kitty-avdelningen och loungen. Precis allt här inne är inspirerat av Hello Kitty. Tyvärr så missade vi detta eftersom vi flög från terminal 1.

3. Terminal 1 på Taoyan International Airport- På terminal 1 finns i alla fall en stor Hello Kitty-gift shop samt ett Hello Kitty-lekrum. Där tillbringade vi ett par timmar i väntan på avgång.

4. Hello Kitty Red Carpet- För den som inte kan få nog av Hello Kitty-restauranger finns det faktiskt en till i Taipei. Den ligger en bit bort från centrala Taipei. Är man ett äkta fan så är man. Då är den helt klart värd resan.

5. Andra karaktären från Sanrio familjen- Om du gillar Hello Kitty kanske du också gillar andra medlemmar av Sanriofamiljen. Gudentama (deT lata ägget) är mindRe känd av oss i Europa men oerhört populär i Asien. Naturligtvis var vi tvungna att spana in även detta café.

Titta gärna in i mitt Hello Kitty-arkiv för fler sockersöta restauranger & caféer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *