En resa till Mumintrollen i Nådendal

Minns ni att jag nyligen avslöjade att jag kommer att resa till Oxford i juli. På en väldigt speciell ”Alice i underlandet”- resa? Nu har jag en till lika rolig nyhet att avslöja. Det är nämligen så att jag knappt hinner hem ifrån den resan innan det är dags för nästa. Den här gången till det finska semesterparadiset Nådendal (Naantali) för att besöka Mumintrollen. Två sagoresor under samma månad. Vilken lycka!

Resan dit

Jag kommer tillsammans med en av mina bästa vänner resa med Silja Line Galaxy som går sträckan Stockholm-Åbo. Kryssningsfärjan går kl. 20.00 på kvällen, så vi kommer att spendera en trevlig kväll och övernattning ombord. Vi anländer till Åbo redan vid kl. 7.00 på morgonen och därefter blir det buss direkt till Mumindalen. Vi stannar en natt i Nådendal där vi ska bo i ett typiskt trähushotell som är vanliga i Nådendalens gamla stan. Kvällen därpå reser vi tillbaka med Baltic Princess och spenderar ytterligare en kväll och en natt ombord.

Våra planer i Nådendal

  • Moomin World- Resans höjdpunkt är naturligtvis besöket i Muminparken. Vi kommer att få stiga in i Mumintrollens sagovärld och få träffa muminfamiljen samt alla deras vänner.
  • Moomin Afternoon Tea– I Nådendalens mysiga gamla stan hittar man ” The Extraordenary café” där vi ska ta en Mumininspirerad afternoon tea i Muminmiljö.
  • Moomin World Bizarr Café & Tea House- Ett stenkast därifrån ligger Moomin World Bizarr café & Tea house som vi naturligtvis också måste titta in på för en fika.
  • Moomin shop- Kanske blir det även lite shopping inne i Muminbutiken i gamla stan.
  • Nådendalens ”old town”- Utforska Nådendalens gamla stan samt checka in i ett av de gulligt trähushotellen.

Mer än så har jag inte hunnit planera ännu. Vi får se vad vi mer hinner med och hittar på. Den här resan kommer bli så rolig!

Resan till Åbo och Mumindalen är en pressresa med Silja Line.

4 thoughts on “En resa till Mumintrollen i Nådendal

  1. Mumindalen är något som vi i Karlstad är väldigt uppdaterade på just nu om man säger så. Det finns planer på att bygga en sådan här, och den planen har delat kommunen i två läger, de som vill ha den och de som inte vill. Problemet är inte själva muminparken i sig, utan det läge som är planerat för bygget… Vi får väl se vad som händer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *