Hüttenpalast: Inomhuscamping i Berlin

Huttenpalats BerlinVi startade vår resa med att checka in på en av Berlins mest extrema hotellanläggningar. På Hüttenpalast bor man i husvagnar inomhus i den coola stadsdelen Neukölln. 

Detta annorlunda hotellkoncept har ett perfekt läge i Neukölln, stadsdelen där allt händer och där alla vill vara just nu. Har man aldrig vågat sig på en campingsemester så har man nu möjlighet att prova på att leva campinglivet, lite bekvämare inomhus. Ingen husvagn är den andra lik, de varierar både i storlek och utseende. Några i plåt, andra i blommig hippiestil. Alla vagnarna är väldigt retro.

Vi fick nycklarna till en husvagn i plåt med tillhörande uteplats där man sitter under belysningen från en hårtork. Inne i vagnen får det plats en bädd för två, förvaring för väskorna under sängen och ett litet minimuseum med retroprylar som man kan använda som avlastningsbord. Det är lite trångt men det funkar. Toalett och dusch ligger några meter från vår vagn. Vill man ha en annorlunda hotellupplevelse och är beredd att bo lite trångt och primitivt med delad toalett och dusch så funkar det rätt bra att bo i husvagn inomhus.

guide till ett annorlunda Berlin

DSC_0018

DSC_0020Mysig uteplats utanför vår vagn. Här kan man sitta och dricka sitt morgonkaffe innan man beger sig ut på äventyr i staden.
extremahotell DSC_0032annorlunda hotellrum i BerlinDSC_0039DSC_0038DSC_0404DSC_0043

”Är det campingens flitiga hustomtar som håller så rent och fint i varje vrå?”

annorlunda boende i BerlinhustomtarInomhus camping Berlin

”Den gemensamma uteplatsen brukar vara en riktig oas under sommarmånaderna.”

DSC_0405DSC_0406I den hemtrevliga receptionen kan man äta frukost, dricka cappuccino och bläddra i någon av de spännande böckerna om extrema hotell.

DSC_0407DSC_0411HITTA HIT: Hüttenpalast, Hobrechtstraße 66, 12047 Berlin. Priset per/natt ligger runt 900 kronor.

 

15 thoughts on “Hüttenpalast: Inomhuscamping i Berlin

  1. Oj oj oj vad mina barn hade gillat det här stället! 🙂 Kanske nattar vi över där på väg upp till Sverige vid påsk 🙂
    Du kanske har fått frågan många gånger men hur i hela friden hittar du alla dessa speciella, udda och fantastiska barer, restauranger och hotell? 🙂
    Hälsningar Linnea i Bayern

    • Vad roligt om ni åker dit :)! Det är verkligen en kul grej och säkert väldigt spännande för barnen. Haha.. ja den fråga får jag ganska ofta ;)ingen aning faktiskt, det blir väl så när man är intresserad av någonting. Jag lovar att det kommer presenteras en hel del spännande barer och upplevelser från Berlin här inom kort. Har väldigt mycket roligt material att dela med mig av.

  2. Jeg elsker slike konsept! Jeg har lest om det en gang tidligere, men så har jeg glemt helt av det! Dette skal jeg teste ut neste gang jeg er i Berlin. Neukölln er en spennende bydel som jeg ble bedre kjent med da jeg var i Berlin sist! Berlin er min favorittby i Europa. Gleder meg til flere tips herfra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.