Café Cinema & den kreativa innergården

DSC_0052Om jag bara fick besöka en enda plats i Berlin så är det hit till den graffitiklädda innergården intill Café Cinema jag skulle välja att gå. Denna kreativa plats hittar man i närheten av Hachesche Höfe som är ett område med mysiga sammanhängande innergårdar i stadsdelen Mitte.

Jag gillar verkligen atmosfären här, inte minst stämningen inne på kultförklarade Café Cinema. Gården utanför caféet är en upplevelse i sig. Här är väggarna fullsmockade av läcker graffiti, virkade lyktstolpar och den ena detaljen efter den andre. Kreativiteten sprudlar.

DSC_0051

”Café Cinema hette tidigare Café Kino och sägs vara den första baren som öppnades i Hachesche Höfe efter att muren föll.”

DSC_0053DSC_0056DSC_0059DSC_0054this is not wonderlandVi började vår första dag i Berlin med att ta en taxi till det här området direkt efter att vi lämnat väskorna på hotellet. När vi kom hit upptäckte vi att vi var lite för tidigt ute och att det mesta tyvärr var stängt. Många igenbommade dörrar och fönster tyder på att det gömmer sig fler barer, butiker och museum här som öppnar senare på kvällen.

Vi hittade i alla fall en bar som var öppen där vi gick in, tog en kall öl och smidde vidare på våra planer för resten av dagen. Det är inte vilken bar som helst vi ramlat in på, utan en av de mer fantasifulla slaget där vi möts av en monsterliknande miljö med skumma detaljer som förstorade insekter, en rymdliknande bardisk och skotthål i väggen. Här inne får man inte ta kort vilket är lite av en besvikelse, men jag kunde inte låta bli att ta en liten smygbild på drinkmenyn med de söta monstrerna på. Mitt emot ligger Monsterkabinett, vilket kan förklara barens tema.

DSC_0083DSC_0080Gillar man udda grejer så får man inte missa att göra ett besök inne på Monsterkabinettet som är ett bisarrt monstermuseum. Detta museum passar förmodligen också dem som gillar steampunk, då mycket är i den stilen. Jag hade så gärna velat gå in här och titta men tyvärr hade det inte öppnat ännu när vi var här. Det hamnar överst på min lista nästa gång jag reser till Berlin.

DSC_0062DSC_0064DSC_0060 DSC_0061DSC_0086DSC_0087DSC_0088DSC_0084Det finns en hel del spännande detaljer att upptäcka och det går att gå runt och titta här länge. Man hittar något nytt hela tiden och det gäller att vara uppmärksam annars är risken stor att man missar något.
DSC_0067DSC_0066DSC_0069DSC_0074DSC_0072

DSC_0077DSC_0068DSC_0082DSC_0078

HITTA HIT:  Rosenthaler Str. 39, 10178 Berlin, Tyskland

6 thoughts on “Café Cinema & den kreativa innergården

  1. Vilket underbart ställe! Äskar alla läckra graffitimålningar och den atmosfär som lyser genom på dian bilder. Nu råkar Berlin vara en av de (rätt många!) städer i Europa där jag inte har varit men som ligger väldigt högt upp på listan över de städer jag ska till inom snar framtid. Och då det händer ska jag definitivt lägga den här platsen på minnet. Tack för tipset!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.