Indisk Temamiddag under bar himmel

SAMSUNG CSCRedan i början av planeringen av den här middagen så såg jag en bild framför mig av en grön liten exotisk oas. En lyxig Indisk lounge mixat med backpacker stil. Jag såg färgglad Indisk mat dukas upp och Kingfisher som dracks direkt ifrån flaskan. Jag älskar när man får en sån bild i huvudet och sen med hjälp av den och annan inspiration kan skapa sig en miljö som inte är så långt ifrån det land eller ställe som man försöker efterlikna. Faktum är att det är det bästa jag vet!

SAMSUNG CSCTill förrätt startade vi med hembakta Chapati och en valnöstsraita som även innehöll grön chili, koriander och rödlök. Trodde nog att det skulle bli en utmaning att göra Indiskt bröd men faktum var att det var ganska enkelt och dessutom blev dom supergoda.

SAMSUNG CSCEfter förrätten tog vi en liten pause och njöt av solen och den goda indiska ölen. Kingfisher säljs endast i 650 ml 12-pack och är en beställnings vara på bolaget. Som många andra asiatiska öl-sorter är det en ljus öl som passar perfekt att dricka en solig dag.

SAMSUNG CSCAtt en av huvudrätterna blev Palak Paneer var inte så svårt att räkna ut då det är min Indiska favoriträtt som jag alltid beställer. Det var väldigt kul att prova på att laga den här rätten själv. Hade ingen aning om hur mycket kryddor och kärlek det låg bakom. Jag har gjort min Palak Paneer med färsk spenat och koriander så rätten är betydligt grönare och vackrare än vad jag är van vid.

SAMSUNG CSCBasmatriset har kokats med vitlök,gurkmeja och lagerblad.

SAMSUNG CSCNär det gäller min Tandoori Chicken Tikka så har jag låtit kycklingen marineras över natten i yoghurt och massvis med kryddor och pastor ifrån en Indisk specialbutik. Jag använde receptet som man har till Tandoori Chicken men använde endast kycklingfilé eftersom jag inte är så förtjust i kyckling med ben. Jag hade alla Ingredienser man skulle ha i utom en och – ja det kanske märks. Jag skippade den röda karamellfärgen.

SAMSUNG CSCDet hembakta naanbrödet blev över förväntan fluffigt och gott. Jag måste tacka lagaindiskmat.se för alla användbara och goda recept. Alla recept utom kycklingen har jag tagit därifrån till den här middagen.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCNär solen gått ner, tallrikarna och glasen blivit tomma flyttade vi bordet och la ut kuddarna på terrassgolvet. Kröp ner under en filt och somnade under bar himmel. (Vaknade efter någon timma av att det var svinkallt) Men så mysigt…

Nu hoppas jag på att nästa vinterresa går till Goa eller Kerala! SAMSUNG CSC

2 reaktion på “Indisk Temamiddag under bar himmel

  1. Pingback: Smällkarameller 2015 | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *