Kinesisk junkfood i Berlin

Sixtyseven junkfood in BerlinKinesisk snabbmat kanske inte är det första man förknippar med Berlin, men faktum är att det är lättare att hitta den här typen av mat än vad det är att finna tyska traditionella restauranger i staden. Vi befinner oss i stadsdelen Mitte i krokarna runt Hachesche Höfe för att äta lunch och här finns mängder av asiatiska restauranger att välja bland. 

Vi kan inte låta bli att välja den restaurang som hörs och syns mest. Sixtyseven Junkfood blinkar i alla möjliga neonfärger på utsidan och inifrån restaurangen hörs tung rapmusik på hög volym. Det är helt enkelt ett ställe som sticker ut och där det är lite för mycket av precis allting. Tänk er att öppna dörren till restaurangen och bli fullständigt chockad av den färgglada miljön full av kinesisk kitsch, kakburkar med lyckokakor, skrattande buddhastatyer, blomsterarrangemang, kinesiska drakar och tvättlinor i taket. En fullkomligt galen miljö där man inte sparat in på något. Äter sin mat gör man sittandes på enkla röda pallar vid bardisken eller vid borden intill fönstret.

DSC_0110annorlunda kinarestaurang annorlunda restauranger i BerlinSen har vi maten…

Tänk om vi hade den här typen av snabbmat hemma. Då skulle jag äta junkfood för jämnan. Smårätterna på menyn kostar mellan 30-50 kr styck och man kan med fördel beställa in flera att dela på, som asiatisk tapas. Vi beställde in friterad sötpotatis som serverades med en het currydipp, kycklingvingar som marinerats i hoisinsås, bbq ribbs och stekt ris. Allt var fantastiskt gott och en väldigt bra start på matäventyret i Berlin.

kinesisk snabbmatDSC_0115DSC_0119DSC_0103DSC_0107Den lila draken som hänger upphängd i taket är av den modell som man brukar få se om man är med om firandet av det kinesiska nyåret. Flertalet människor brukar då bära upp drakens rygg och huvud och utföra en drakdans småspringande genom staden.

DSC_0109Besöket på Sixtyseven Junkfood får med sin fantastiska mat och galna miljö oss att tro vi hamnat i Kina för en stund. Vi kan bara konstatera att vårt första slumpmässiga restaurangbesök i Berlin blev mycket lyckat och överraskande.

sixtyseven junkfood berlinHITTA HIT: Sixtyseven Junkfood, Rosenthaler Str. 67, 10119 Berlin

2 thoughts on “Kinesisk junkfood i Berlin

  1. En restaurang helt i min smak och jag är ju väldigt förtjust i kinesisk mat, autentisk sådan. Ja, asiatisk mat över huvud taget gillas.
    Kommer jag tillbaka till Berlin, vilket jag avser att göra så ska jag absolut äta här.
    Jättefina bilder!
    Tack för tipset!

  2. Vilket lyckat besök! Det där stället påminner mycket om sådana som finns i New York och då tänker jag särskilt på det lite ”galna” restaurangområdet på St Mark’s Place. Där har du säkert varit.

    Det är så underbart att få följa med dig till alla sådana här häftiga ställen. Maten verkar jättegod, mer genuin än de klassiska ”tre små rätter” man genom åren har fått i Sverige. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *