Legendariska kvällar på Albatross

I Golden Gai som numera är mitt favorit område i Tokyo ligger den mystiska och smått hysteriskt glammiga minibaren Albatross. Det här är stället man kommer till tomhänt och när man lämnar fått massor utav nya vänner och minnen för livet. Ibland känns det som att det bara är här i Tokyo som det kan bli just så.

En av våra nyfunna vänner är en japansk magiker som tydligen inte är direkt okänd på Tokyos gator (även om han är det för oss) vi träffar honom och hans flickvän en helt vanlig torsdag kväll. Han visar oss några imponerande trolleritrick och jag tror det roar honom lite att vi inte vet vem han är. Vi börjar prata och ett meningsfullt utbyte av engelska och japanska ord gör hela minibaren engagerade till att försöka förstå och hjälpa till att översätta.

Syndigt goda shochu drinkar serveras av Masatoshi Shibata på Albatross

Vi träffar Michael Bourbon på detta vis. Han är en konstnärssjäl i från Kansas som lever och andas japansk konst och livsstil på heltid. Han pluggar japansk konst och det japanska språket här i Tokyo. Han pratar nästa helt och hållet flytande japanska och hjälper till att fylla i våra meningar till våra nya japanska vänner lite då och då. Det slutar med att vi sitter och pratar hela natten.

En annan utav våra nyfunna vänner är Masatoshi som arbetar som bartender och manager (som han stolt uttrycker det) på Albatross. Gladare och trevligare kille får man leta efter och trots att han knappt kan ett ord engelska så lyckas vi på nått sätt att kommunicera och förstå varandra inte bara en kväll utan flera. Jag tror faktiskt att det bara är här i Tokyo sånt kan hända och kännas helt naturligt.

Visst plånboken är aningen lättare när vi lämnat Albatross och sitter i taxin hem men med tanke på vad vi fått vara med om den här legendariska Tokyo natt är jag mer en villig att betala priset.

Om ni någon gång har vägarna förbi Tokyo missa inte upplevelsen och de syndigt goda shochu drinkarna på Albatross i Golden Gai.

3 thoughts on “Legendariska kvällar på Albatross

  1. Om du kommer över någon av dem testa dem :)!

    Ok, hoppas du får en bra tid när du är i väg och hittar det du vill göra 🙂
    Jag har haft eller den drömmen är väl kvar men försent för att förverkliga nu, att få vara au pair i ett annat land, men nu är jag för gammal tror jag 🙂
    Kram

  2. Pingback: Världens roligaste temabarer! | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.